Hesabım
    Steven Spielberg, Indiana Jones 5'i Yönetmeyecek!

    Proje, başka bir usta yönetmene gitmek üzere..

    Uzun bir geliştirme sürecinden sonra Steven Spielberg, “Indiana Jones 5” üzerindeki yönetmenlik haklarını serinin 39 yıllık tarihinde ilk kez başka bir yönetmene devretmeye hazırlanıyor. Bu anlaşma henüz resmi olarak kapanmamış olsa da, dedikodulara göre, son olarak Oscar adayı “Ford v Ferrari” filmini çeken yönetmen James Mangold işi almak için görüşmelerde bulunuyor.

    Mangold, “Wolverine” serisini devraldı ve hikayeyi farklı bir yere taşımayı başardı. Yayınlandığı 2017 yılında “Logan” dünya çapında 619 milyon dolar hasılat yaptı ve Mangold'a uyarlama senaryo dalında Oscar adaylığı kazandırdı. Spielberg, “Indiana Jones 5”te uygulayıcı yapımcı olarak kalacak. Dönen söylentilere göre, yönetmenin sandalyesinden ayrılma kararı, hikayeye yeni bir bakış açısı gelmesini istediği için tamamen kendisine ait.

    Bu arada Harrison Ford hala projede. Oyuncu, kısa süre önce son filmi “The Call of the Wild”ı tanıtırken, Indiana Jones'un geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulundu. “CBS Pazar Sabahı” programına katılan Ford, “Yaklaşık iki ay içinde 'Indiana Jones'u yapmaya başlayabiliriz." demişti. Günler sonra bu kez HeyUGuys'a "projenin hala planlama sorunları ve birkaç senaryo işi var” açıklamasında bulundu.

    Disney, 2016 yılında Spielberg'in yöneteceği ve Ford'un oynayacağı yeni “Indiana Jones” filmini duyurduğunda, stüdyo gösterim tarihini 19 Temmuz 2019 olarak planlamıştı. Daha sonra, bir yıl ertelendi ve 10 Temmuz 2020 olarak açıklandı ama bir erteleme daha geldi ve 9 Temmuz 2021 olarak revize edildi. Şimdilik dördüncü bir erteleme yok ama bu konudan emin değiliz. Bu arada, orijinal senaryo yazarı David Koepp projeden ayrıldıktan sonra senaryonun başına Jonathan Kasdan getirildi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top