Hesabım
    A24'ün Yeni Korku Filmi "Saint Maud"dan Fragman!

    Saint Maud'dan ilginç bir fragman geldi.

    Deneysel korku filmi kategorisine konulan "Saint Maud"dan yeni bir fragman paylaşıldı. Yıla damgasını vuran en iyi indie filmlerle karşımıza çıkan film şirketi A24 bünyesinde geliştirilen "Azize"nin fragmanında kendini dine adayan genç bir kadının yavaş bir şekilde yaşadığı ruhani, ama sinirleri alt üst edici dönüşümüne tanıklık ediniyoruz.

    İlk uzun metraj filmini Saint Maud ile yöneten ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenilen Rose Glass yönetmenliğindeki Azize, dindar bir hemşirenin hikayesini konu ediyor. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Maud, kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, hasta kadın ile arasında farklı bir bağ kurar. Çok geçmeden Maud, Amanda’nın ruhunu kurtarmaya karar verir ve bunu saplantı haline getirir. Ancak kendi karanlık geçmişi peşini bırakmayacaktır.

    Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde gerçekleştiren ve bunun ardından Fantastic Fest, Londra Film Festivali, AFI Festivali'ni dolaşıp beğeni toplayan "Azize"nin ülkemizde Mayıs ayında izleyici karşısına geçmesi bekleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda başrolde Dracula ve His Dark Materials dizilerinde karşımıza çıkan, ayrıca Lord of The Rings dizisinin genç Galadriel'ine hayat verecek olan Morfydd Clark olmak üzere; Jennifer Ehle, Lily Knight, Lily FrazerTurlough Convery gibi isimler yer alıyor. 

    Saint Maud'u bünyesinde geliştiren A24, geçtiğimiz yılın en iyi filmlerinden The Lighthouse, Midsommar, The Farewell, WavesUncut Gems gibi yapımlara imzasını atmıştı. Saint Maud, ülkemizdeki izleyicileriyle 29 Mayıs tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top