Hesabım
    "Görünmez Adam"ın Yönetmeni, Justice League'in Snyder Versiyonu Hakkında Olumlu Düşünmüyor!

    Leigh Whannell, Justice League ve Zack Snyder versiyonuyla ilgili konuştu.

    Bugün vizyondaki yerini alan Görünmez Adam'ın yönetmen koltuğuna oturan Leigh WhannellJustice League hakkında konuştu. Zack Snyder bir süredir filmin kendi kurguladığı versiyonunu vizyona sokmak istiyor ve bunun için sosyal medyada çalışma yürütülüyordu. Whannell, tarih boyunca orijinal versiyonları yayınlanmaya çalışılan filmlerin o versiyonlarının pek de iyi olmadığını söyledi.

    Yönetmen koltuğuna oturduğu Upgrade ve Insidious 3 filmleriyle tanınan Leigh Whannell, Justice League hakkında konuştu ve şu sözleri sarf etti: "Bana göre, hiçbir zaman filmin orijinal versiyonuyla rekabet eden başka bir versiyonunu görmek istemem. Söylemeye çalıştığım şey o kurgu hangi şartlarda yapılmış olursa olsun, sonuçları nasıl korkunç olursa olsun anlaşılabilirdir. Kişisel görüşüme göre eğer filmin henüz görmediğimiz kurguya sahip bir versiyonu varsa bu korkunçtur. Yıllar sonra James Cameron'ın Aliens versiyonu gibi şeyler görebiliriz. Siz izlerken o ekrana gelecek ve 'Bu, insanların Aliens'ı izlemesini amaçladığım yoldu.' diyecek. Benim ilk görüşüm ise 'Bu delilik' olacak. Filmin kesin bir versiyonunun olmaması... Onun bizim görmemizi istediği versiyonu kaçırmış olmamız fikrinden nefret ediyorum."

    Geçtiğimiz aylarda Martin Scorsese de bu konu hakkında konuşmuş ve benzer düşüncelere sahip olduğunu dile getirmişti. Scorsese bazen yönetmenlerin film sahnelerini tekrardan kendilerince birleştirmek isteyebileceğini, ama aslında ortaya çıkan ve yönetmenin aklındakiyle uyuşmayan versiyonun, filmin çekimleri, yapım aşaması, finansal konular, yani yaşanan her şeyin sonucu olduğunu ifade etmişti. 

    Zack Snyder'ın Justice League'in kendi versiyonunu yayınlamak isteme nedeni, filmin çekimlerinin büyük çoğunu bitirdiği sırada kızının intihar etmesi ve projeden ayrılmak zorunda kaldığı için Warner Bros'un yoluna Joss Whedon ile devam etmesiydi. Bu durumda Snyder'ın yarattığı çoğu şey yok edilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top