Hesabım
    Oscar Ödüllü Timothy Hutton, Tecavüz ile Suçlanıyor

    Timothy Hutton, 14 yaşındaki bir kıza tecavüz etmekle suçlanıyor.

    Son olarak Fox dizisi Almost Family'de rol alan ve Ordinary People filminde sergilediği performansla Oscar sahibi olan Timothy Hutton'ın Sera Johnston'a 14 yaşındayken tecavüz ettiği ortaya çıktı. Bu dehşet verici olayı 1983 yılında yaşayan Johnston, Vancouver Polis Merkezi'ne henüz şikayette bulundu.

    Kanadalı eski model Sera Johnston'ın Vancouver polisine bildirdiklerine göre, Ordinary People, The Haunting of Hill House, LeverageBeautiful Girls gibi yapımların oyuncusu Timothy Hutton, 1983 yılında Iceman filminin çekimleri sırasında iki arkadaşıyla birlikte Johnston'a tecavüz etti. Şimdilerde 50 yaşlarında olan eski model, o dönemde yalnızca 14 yaşındaydı. Açıklamaya göre Hutton ve iki arkadaşı, Johnston'ı bir otel odasına davet etti. Johnston, #MeToo hareketi ortaya çıkana kadar bu olayın ortaya çıkmasına cesaret edemediğini, kimsenin ona inanmayacağını düşündüğünü söyleyerek itirafta bulundu.

    Diğer yandan Timothy Hutton, Buzzfeed'e konuşarak suçlamaları reddetti. Hutton, hiçbir zaman Johnston ile tanışmadığını, hikayesinin uydurma olduğunu, onurunu kırmak ve küçük düşürmek amaçlı olduğunu ifade etti. Hutton, Johnston'ın kendisini iki buçuk yıldır para isteyerek tehdit ettiğini iddia etti. Oyuncunun ifadesine göre Johnston, eğer parayı alamazsa 37 yıl önce tecavüze uğradığı yalanını söyleyerek basına açıklama yapacaktı. Hutton, FBI'ya gittiğini ve yeminle bir beyanı imzaladığını söyledi.

    Yıllarca Hollywood'da çalıştığı tüm kadınlara cinsel istismarda bulunan bir diğer isim Harvey Weinstein geçtiğimiz günlerde 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu nedenle Hollywood, #MeToo hareketinin en güçlü olduğu dönemlerini yaşıyor. Ancak aynı şey farklı ülkeler için geçerli değil. Almanya'da Berlin Film Festivali, kürtaj karşıtı sözleriyle kınanan Jeremy Irons'ı jüri başkanı yaparak, Fransa'da Cesar Ödülleri'nde ise tecavüzcü olarak anılan Roman Polanski'nin filmine üç kategoride ödül verilerek kadın hareketinin yok sayılması gözler önüne serildi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top