Hesabım
    Şirketler South By Southwest Festivali'nden Korona Yüzünden Çekiliyor

    SXSW iptal mi edilecek?

    Koronavirüs salgını dünya çapında sinema sektörüne dört bir yandan etki etmeye devam ediyor. Filmler ve film şirketlerinin yanı sıra film pazarları ve festivalleri bu salgından etkileniyor. Sıradaki festival ise SXSW olarak bilinen South By Southwest Festivali oldu. Şimdilerde iptal edilmenin eşiğine gelen festival, daha önce yapılan açıklamaya göre bu yıl da sinemaseverlerle buluşacaktı. Ancak çeşitli firmalar festival yönetimiyle aynı fikirde olmadığını gösterdi.

    Bu yıl 13 ile 22 Mart arasında gerçekleştirilmesi planlanan SXSW için işler yolunda gitmiyor. Festival yönetimi bir süre önce açıklama yaparak Austin'de düzenlenen etkinliğin iptal edilmeyeceğini belirtmişti. Ancak Texas'ta tam 11 korona vakasının ortaya çıkması üzerine insanlar change.org üzerinden imza kampanyası başlatarak festivali iptal etme girişiminde bulundu ve kampanyada şimdiye kadar 47 binin üzerinde imza toplandı. Diğer yandan Netflix ve Apple, SXSW'dan çekildiğini açıkladı. Netflix, SXSW kapsamında Kenya Barris ve Rashida Jones başrollü Black Excellence dizisinin tanıtımını yapacaktı. Ayrıca Beastie Boys belgeseli Beastie Boys Story, animasyon müzikal serisi Central Park ve belgesel serisi Home'un prömiyerleri de iptal edildi. 

    Uzun metraj filmlerden Uncorked ve belgesel kategorisinden “A Secret Love”, “L.A. Originals”, “Mucho Mucho Amor”, “Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics" filmleri de geri çekilerek gösterimlerini iptal etti. Geçtiğimiz Salı günü Amazon Stüdyoları iki filmini festivalden çektiğini açıklamıştı. Upload ve Tales of the Loop filmlerinin gösterimleri ve Q&Aleri SXSW'da yer almayacak. Bu filmler kapsamında Entertainment Weekly. Facebook, Twitter, TikTok, Mashable markaları ve ekipleri katılım sağlayacaktı.

    İptal olan etkinlikler arasında Cannes'da gerçekleştirilen MipTV'nin yanı sıra Google I/O, Facebook'un F8 etkinliği, GDC ve Barselona'da yapılması beklenen Mobil Dünya Kongresi bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top