Hesabım
    Sony Pictures, Korona Virüs Nedeniyle Avrupa Ofislerini Kapatıyor

    Sony, salgına yenik düşmeye başladı.

    Birçok önemli filmin haklarını elinde tutan ve geliştirilmesinden sorumlu bulunan Sony Pictures Entertainment, korona virüs salgınına yenik düşmüş gibi görünüyor. The Hollywood Reporter'ın doğruladığı bilgilere göre Sony, birkaç Avrupa ülkesindeki ofislerini kapatıyor.

    Korona salgını sinema sektörünü derinden etkileyen ve beraberinde büyük zararlar getiren bir olay haline gelmiş bulunuyor. Salgından film şirketlerinin etkilenmesi kaçınılmaz durumdayken Sony'nin çeşitli ofislerini önümüzdeki hafta içerisinde kapatacağı ortaya çıktı. Hollywood Reporter'ın kaynaklarına göre kapanacak olan Sony Pictures Entertainment ofisleri arasında İngiltere, Polonya ve Fransa bulunuyor. Özellikle Londra'da bir Sony çalışanının korona virüse yakalandığı söyleniyor. Sony'nin açıklaması ise şöyle: "Çalışanlarımızın sağlığı ve iyi durumda olması büyük önem taşıyor. Bir çalışanımızın seyahat ettiği salgın bölgesi nedeniyle korona virüse yakalandığını sizinle paylaşmamızın önemli olduğunu düşündük. Son derece titiz bir şekilde Londra, Paris ve Gdynia ofislerimiz haftanın sonlarına doğru kapanacak, çalışanlarımız evden çalışma yürütecekler."

    Bu konuda önlem alanlar arasında Disney ve WarnerMedia da bulunuyor. Disney, filmlerini salgın bölgelerinden çekti; WarnerMedia ise çalışanlarına seyahat sınırı getirdiğini açıkladı. 11 koronalı vaka görülen Teksas'ta gerçekleştirilecek olan SXSW festivalinin iptal edilmesi için kampanya başlatıldı. New York'ta gerçekleştirilecek olan Randez-Vous Film Festivali; Cannes'da düzenlenen MidTV televizyon festivali iptal edildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top