Hesabım
    Taika Waititi, Yeni "Charlie ve Çikolata Fabrikası" Uyarlamaları Yapacak

    Taika Waititi, Netflix ile yeni bir anlaşma yaptı.

    Jojo Rabbit ile Oscar ödülüne layık görülen başarılı yönetmen Taika Waititi, yeni bir proje için anlaşma imzaladı. Netflix bünyesinde geliştirilecek olan diziler, Roald Dahl'ın klasikleşmiş eseri "Charlie and The Chocolate Factory"nin yeni uyarlamaları olacak. Waiti, dizilerin hem yönetmenliğini, hem senaristliğini hem de yürütücü yapımcılığını üstlenecek.

    Hunt For The Wilder People, Boy, Thor: RagnarokWhat We Do In The Shadows gibi yapımların Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmeni Taika Waititi, yeni uyarlaması için Netflix ile anlaşmış gibi görünüyor. Daha önce iki kez beyaz perdeye aktarılan Roald Doahl imzalı Charlie and The Chocolate Factory, böylelik bir kez daha uyarlanmış olacak. Netflix'in yaptığı açıklamaya göre Waititi'nin imzasını taşıyacak olan yeni yapımlar, kitaba fazlasıyla yakın yapılacak. Roald Dahl'ın romanı bugüne kadar yalnızca sinemaya değil, tiyatroya ve oyunlara da aktarılmıştı. Kitap, ilk önce 1971 yılında Gene Wilder başrolüyle beyaz perdeye aktarılmış; ikinci olarak ise 2005 yılında Tim Burton yönetmenliğinde ve Johnny Depp başrolünde izleyicilerle buluşmuştu.

    "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" filminin konusu ise şöyle: Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eğitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. 5 çocuk seçer. Bunlardan birisi Charlie’dir. O fakir bir aileden gelen bir çocuktur. Diğerleri ile birlikte çikolata fabrikasını gezerler. Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir.

    Taika Waititi eşliğindeki Charlie'nin Çikolata Fabrikası'ndan uyarlanacak dizilerin prodüksiyonuna ne zaman başlanacağı bilinmiyor. Şimdilerde yönetmen Next Goal WinsThor: Love and Thunder ve Time Bandits yapımlarıyla ilgileniyor. Ayrıca dedikodulara göre bir Star Wars filmi çekme ihtimali de bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top