Hesabım
    Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi Açıklandı!

    Ankara Film Festivali'nden ilk ayrıntılar gelmeye başladı.

    Önümüzdeki Haziran ayı içerisinde 31. yılını kutlayacak olan Ankara Uluslararası Film Festivali'nin ulusal uzun metraj kategorisinde yarışacak filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri resmi olarak açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen Ankara Film Festivali'nin ulusal jüri üyeleri arasında Yeşim Ustaoğlu, Tuğçe Altuğ, Berkay AteşAylin Zoi Tinel ve Uğur Vardan bulunuyor.

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nden ilk detaylar gelmeye başladı. Başvuruları için resmi siteye ulaşılıp bilgi alınabilen Ankara Film Festivali'nin ulusal uzun metraj yarışma jürisi belli oldu. Açıklananlara göre festivalin jüri üyeleri arasında Tereddüt, Araf, Pandora'nın Kutusu, Bulutları Beklerken, Güneşe Yolculuk filmlerinin ödüllü yönetmeni Yeşim Ustaoğlu; arthouse sinemanın başarılı örneklerinden Görülmüştür ve Abluka'dan tanıdığımız, ayrıca sahnelediği oyunlarla başarı kazanan oyuncu Berkay Ateş; Kelebekler, Küçük Şeyler, Kaybedenler Kulübü gibi yapımlardan tanıdığımız Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde ödüle layık görülen Tuğçe Altuğ; Atiye, Güzelliğin Portresi, Bir Aşk İki Hayat, Bizim İçim Şampiyon gibi yapımların kurgusunda imzası olan ve genel yayın yönetmenliğini üstlenen Aylin Zoi Tinel; Hürriyet'in emektar sinema yazarı Uğur Vardan yer alıyor.

    Bu yıl Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 12 kategoride ödül sahibini bulacak. En İyi Film ödülünün sahibine 50 bin TL, En İyi İlk Film ödülünün sahibine ise 10 bin TL verilecek. Festival için başvurular 25 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek. Ayrıntılı bilgi için www.filmfestankara.org.tr adresine ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top