Hesabım
    "Parazit" İngiltere'de Gelmiş Geçmiş En Çok İzlenen Yabancı Film Oldu

    Parasite'tan rekor gişe rakamları geldi.

    92. Akademi Ödülleri'ne damgasını vuran ve yabancı dilde olmasına rağmen En İyi Film ödülünü alarak bir ilke imza atan Parazit, İngiltere'de bugüne kadar en çok gişe hasılatı yapan yabancı film oldu. Deadline'ın haberine göre İngiltere'deki film dağıtım şirketi Curzon Artificial Eye, bu konuda resmi açıklama yaptı.

    Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Yabancı Film kategorilerinde ödül alarak tarihe adını altın harflerle kazıtan Bong Joon Ho yönetmenliğindeki Parasite, İngiltere'de gelmiş geçmiş en çok izlenen yabancı film olma unvanına sahip oldu. Ülkede 1.4 milyon dolar ile açılışını yapan Parasite, zamanla 400 sinemaya ulaşmayı başardı ve son olarak 14.998.931$ elde ederek Mel Gibson'ın The Passion of Christ filminden bayrağı devraldı. 2004 yapımı Passion, 14.6 milyon dolar elde ederek İngiltere'de bugüne kadarki en çok izlenen yabancı film olarak biliniyordu.

    Parasite ülkemizde de gösterimlerini yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın verileri sayılmadığı takdirde, Parazit bugüne kadar ülkemizde 394.055 izleyiciye ulaştı ve 6.309.871 TL elde etti. Dünya çapına bakıldığında ise 250 milyon dolar gibi önemli bir gişe hasılatına imza atmış gibi görünüyor. Filmin konusu ise şöyle: Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top