Hesabım
    "Yeni Mutantlar" İçin Yeniden Çekimler Hiç Yapılmadı mı?

    Fox ve Disney iş birliği nelere yol açtı?

    Geçtiğimiz yılın başlarında 20th Century Fox'un ve bünyesindeki tüm filmlerin Disney'in eline geçmesinin büyük sorunlara yol açtığı biliniyor. Zarara ortak olan filmlerden biri "Yeni Mutantlar" olmuştu. şirketin filmin sahnelerini yeniden çekme emri verdiği söyleniyordu. Ancak yönetmen Josh Boone'un yaptığı açıklamaya göre bu yeniden çekimler hiçbir zaman yapılmadı.

    X-Men çizgi roman dünyasına ait olan New Mutants, uzun süredir vizyona girebilmek için mücadele veriyordu. Fox ve Disney'in birleşmesinin ardından filmin vizyona girme süreci büyük tehlike altına girdi ve defalarca ertelendi. Söylenenlere göre Disney, filmin bazı sahnelerinin atılmasını ve yerine yenilerinin gelmesini istiyordu ve gerçekleştirilen şey de buydu. Ancak yönetmen Josh Boone'un itirafına göre yeniden çekimler hiçbir zaman yapılmadı: "Herkes bizim yeniden çekim yaptığımızı söyledi. Hiçbir zaman bunu yapmadık. Ve size şunu söylüyorum: Eğer Fox / Disney birleşmesi olmasaydı her filmde olabileceği gibi yeniden çekimleri yapabilirdik. Bunu bile yapamadık; çünkü birleşme gerçekleştiği zaman her şey bitmişti, herkes yaşlanmıştı." Yönetmenin söylediklerine göre, filmin %75'ini tamamladıkları zaman projeyi durdurmaları istenmişti. Disney bunun ardından 1 yıl sonra aramış ve filmi bitirmesini söylemişti: "Geri döndük ve filmi bitirdik. Birkaç ay sürdü ve geri dönmek iyi bir şeydi. Ortak senaristim Knate Lee ile 1 yıldır görüşmüyorduk. Bir yıl önce düşünemediğimiz ya da fark etmediğimiz birçok şeyi yaptık."

    Uzun bir erteleme sürecinin sonunda vizyona girmesi beklenen New Mutants'ta güçlere sahip olan bir grup genç mutant, yardım almak üzere bir çeşit hastaneye getiriliyorlar. Ancak burada hapis tutulduklarını ve bulundukların yerde güçlerinin onlara karşı kullanılmaya çalışıldığını öğreniyoruz. Her biri kötü geçmişe sahip olan ve insanlara istemsiz olarak zarar vermiş olan mutantlar kendi geçmişlerinden kurtulmak için burada bulunuyorlardır. Filmde Anya Taylor Joy bir Rus karakter olan Illyana Rasputin yani Magik'e hayat veriyor. Karakterin bir yerden başka bir yere ışınlanabilme gücü bulunuyor. Maisie Williams'ın karakteri Rahne Sinclair yani Wolfsbane oluyor. Wolfsbane, bir kurda dönüşme gücüne sahiptir. Bir yandan bu gücünden zevk alırken diğer yandan bundan kurtulmak istiyordur. Charlie Heaton, Sam Guthrie yani Cannonball'u canlandırıyor. Cannonball yüksek hızda uçtuğu zaman yok edilemez hale gelebiliyor. Henry Zaga'nın karakteri Sunspot, güneş enerjisini alıp istediği gibi kullanabilme gücüne sahip. Blu Hunt'ın karakteri Mirage, insanların korkularından beslenerek ilüzyonlar yaratabiliyor.

    The New Mutants, 3 Nisan'da sinemalarda.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top