Hesabım
    Eski Disney CEO'sunun Son Görevi Disney+'ı Düzeltmek Olacak

    Bob Iger, gitmeden önce nelere el atacak?

    Eğlence sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Disney'in yıllarca CEO'luk görevini üstlenen Bob Iger, geçtiğimiz ay içerisinde görevinden istifa etmişti. Önünde görevini devretmesi için 1 yılı bulunan Iger'ın son görevlerinden biri, Kasım ayı içerisinde açılışını yapan Disney+'ı düzeltmek olacak.

    The Hollywood Reporter'ın kaynaklarına göre Bob Iger, görevine veda etmeden önce Disney+ ile ilgilenmek istiyor. Online streaming platformu olarak açılan ve Disney'in hemen hemen her filmini ve dizisini izleyicilerine sunan, ayrıca yeni içerikler üreten Disney+, Kasım ayından beri ücretli olarak izleyicilerle buluşuyor. O günden bu yana 20 milyonun üzerinde aboneye sahip olan platformun birçok projesinin iptal ediliyor olması, Bob Iger'ın düzeltmesi gereken durumlardan biri haline geldi. Josh Gad'lı Muppets Live Another Day, Beauty and Beast devam filmi, Book of Enchantment, Lizzie McGuire gibi yapımlar şimdilik rafa kaldırılmış gibi görünüyor. Özellikle Lizzie McGuire'ın, Disney'in karanlık tonlu yapımlara imza atmak istememesi nedeniyle Hilary Duff sayesinde Hulu'ya taşındığı biliniyor. Love, Simon ve High Fidelity yapımları da aynı şekilde daha çok yetişkinlere hitap etmesi nedeniyle Disney tarafından iptal edilmiş ve Love Simon, Netflix'e; High Fidelity ise Hulu'ya gitmişti.

    Bob Iger ise Disney+'ın arka planında yaşanan bu karmaşaya el atacak ve bir düzene oturtacak gibi görünüyor. Iger'ın hedefi, 2024'e kadar platformun 60 ile 90 milyon arasında kullanıcıya ulaşmasını sağlamak olacak. Bu süreçte 50 orijinal dizi ya da programa, 10 filme ulaşılması gerekiyor. Tabii Disney+'ın rakipleri de her geçen gün artıyor. Yakın zamanda açılmayı bekleyen streaming platformları arasında Quibi, HBO Max ve NBC'ye ait olan Peacock bulunuyor. Ayrıca Netflix ve Apple TV+ da eski ve güçlü rakipler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top