Hesabım
    Korona Virüs Nedeniyle Bir Erteleme Daha!

    Peter Rabbit 2: The Runaway filmi de Korona Virüs nedeniyle vizyon tarihini değiştirdi

    Sony, Korona Virüs nedeniyle, Peter Rabbit 2: The Runaway filminin vizyon tarihini ertelediğini duyurdu. Yeni tarih, bir değişiklik olmazsa 7 Ağustos 2020 olarak belirlendi. Bu tarih, ülkemizdeki vizyon tarihi olarak da resmi olarak duyuruldu. Virüs nedeniyle başka büyük bütçeli filmlerin de vizyon tarihinin değişebileceği belirtiliyor.

    James Corden'in seslendirdiği live-action ve CGI teknik tabanlı Tavşan Rabbit'in devam filmi 27 Mart'ta İngiltere ve Avrupa pazarında vizyona girecekti. Amerika'da ise 3 Nisan tarihinde vizyon şansı bulacaktı. Korona Virüs'ün yayılması sonucu ortaya çıkan korku ve  yaşanan hayati değişiklikler göz önüne alındığında Sony, devam filminin İngiltere ve Avrupa pazarlarındaki lansmanını değiştirmek için harekete geçti. Ayrıca, resmiyet kazanmamasına rağmen, Amerika vizyonunun da 7 Ağustos olarak değişmesi bekleniyor. Uluslararası gişe başarısı elde eden ve devam filminde de beklentilerin bu yönde olduğu film, elbette ki virüsün yayılmasından sağlık risklerinin yanı sıra büyük olasılıkla maddi anlamda da olumsuz etkilenecekti.

    Orijinal film, 2018'de dünya çapında 351 milyon dolar hasılat elde etti. Bunun 236 milyon doları uluslararası pazardan, 115 milyon doları ise yerli pazardan gelmişti. İki önemli gişe pazarı olan İtalya ve Çin'de sinemalar Korona Virüs nedeniyle kapatıldı. “Peter Rabbit 2: The Runaway”, virüs salgını sonucunda vizyon ertelemesi yapan ikinci yüksek profilli film oldu. 25. James Bond filmi “No Time To Die” da prömiyerini nisan ayından kasım ayına ertelemişti. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top