Hesabım
    Bob Chapek, LGBTQ+ Filmlerinin Hisse Değerini Düşürdüğü İddialarını Yalanladı

    Disney şirketi hissedarları arasında bir toplantı gerçekleştirildi.

    Disney şirketinin, geçtiğimiz hafta içerisinde CEO'sunu değiştirdiği resmi olarak açıklanmıştı. Yıllardır görev yapan eski CEO Bob Iger'ın yerine Bob Chapek'in geleceği duyuruldu. Şimdi ise Disney'in hissedarları arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda bir hissedar, Disney'in hisse değerlerini LGBTQ+ içerikli yapımların azalttığını söyledi. Bob Chapek ise bu duruma karşı çıktı.

    Disney'in genel izleyici kitlesine hitap etmek adına film ve dizilerinde LGBTQ+ sahnelere ya da şiddet, argo kelime içerikli sahnelere yer vermediği biliniyor. Bu durum her ne kadar çok fazla izleyiciye ulaşmaları için mantıklı gelse de, izleyicilerin tepkisine neden oluyor. Marvel'da LGBTQ+ karakterleri bırakalım, kadın karakterlerin önplana çıkması bile çok büyük zorluklarla gerçekleştirildi. Star Wars filmlerinde ise The Rise of Skywalker sayesinde yalnızca küçük bir adım atıldı. Argo konusunda ise Hamilton müzikalinin Disney tarafından uyarlanacak olması ve müzikalin son derece sokak dili içermesi akıllarda soru işaretleri yaratıyor. Disney'in CEO'luk unvanının Bob Iger'dan Bob Chapek'e geçmesi üzerinde yapılan şirket için toplantıda da bu konu gündeme geldi. New York Times muhabiri Brooks Barnes'ın yaptığı açıklamaya göre, hissedarlardan biri, LGBTQ+ içerikli yapımların Disney'in sağladığı kârı %20 azalttığını söyledi. Chapek ise bu iddiayı reddederek Disney hisselerindeki düşüşün nedeninin bu yapımlar değil, coronavirüs salgınının olduğunu söyledi. Disney daha önce de Love, Simon filminin dağıtımını LGBTQ+ içerikli olması nedeniyle yapmayı reddetmişti.

    2021'in Aralık ayında görevinden tamamen ayrılacak olan Bob Iger da bu toplantıya katıldı ve özellikle Song of the South filminin günümüz dünyasına uygun olmaması nedeniyle Disney+'ta asla yayınlanmayacak olduğunu belirtti. Bob Iger'ın son görev olarak kendine Disney+'ı seçtiği biliniyor. Disney+ online streaming platformu için üretilecek olan onlarca orijinal içerik bulunuyor ve bunların bir kısmı iptal aşamasında gibi görünüyor. Iger da bu durumu düzeltecek planlar peşinde koşmayı kendine görev edinmiş bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top