Hesabım
    39. İstanbul Film Festivali Ertelendi!

    İstanbul Film Festivali'nden beklenen haber geldi.

    Her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali'nden ülkemizde başlayan coronavirüs salgınına yönelik erteleme kararı geldi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 39. İstanbul Film Festivali'nin gerçekleştirilmesi beklenirken, sosyal medya üzerinden duyurulanlara göre festivalin ertelenmesi uygun görüldü.

    Dünyanın çeşitli yerlerinden birçok yönetmen ve film ekibinin katılım sağladığı İstanbul Film Festivali, bu yıl ertelenmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz günlerde ülkemize adım attığı resmi olarak duyurulan Kovid-19 virüsü nedeniyle birçok festival ve film, tarihlerini ileri bir zamana çekmek durumunda kaldı. Bunların arasına 39. İstanbul Film Festivali de eklendi. Normal şartlarda 10 ile 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin yeni tarihi konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Ancak, Türkiye ve diğer ülkelerden Köprüde Buluşmalar'a katılım sağlayan projelerin sunumlarının online olarak yapılacağı belirtildi. Bu sunumlar için 14-17 Nisan tarihleri verildi.

    Ülkemizde ve dünyada ayrıca birçok film şirketi de filmlerini vizyondan çekiyor. Mart ayı içerisinde vizyona girecek çoğu büyük bütçeli film, belirsiz tarihlere ertelendi. Kalabalık ortamlarda yapılması planlanan konserler, film gösterimleri, tiyatro oyunları da aynı şekilde iptal edildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top