Hesabım
    Universal, "Jurassic World: Dominion"ın Çekimlerini Durdurdu

    Universal'dan da beklenen haber geldi.

    Universal Pictures, salgın nedeniyle diğer şirketlerin kararlarına uyum sağlayarak Jurassic World: Dominion'ın çekimlerini durdurduğunu resmi olarak açıkladı. Jurassic World ve Jurassic World: The Fallen Kingdom ile birlikte Dominion üçlemeyi tamamlayan film olacaktı.

    Universal Pictures da Disney ve Warner Bros'un coronavirüs nedeniyle aldığı erteleme kararlarına katılarak Jurassic World: Dominion'un çekimlerini durdurdu. Yapılan açıklamaya göre şirket dünya çapında olup bitenleri yakından gözlemleyecek ve önümüzdeki haftalarda prodüksiyonu yeniden başlatacak. Disney de geçtiğimiz hafta içerisinde yönetmen Destin Daniel Cretton'ın coronavirüs belirtileri taşıması nedeniyle Avustralya'da gerçekleştirilen Shang-Chi and The Legend of The Rings'in çekimlerine ara vermişti. Ayrıca The Little Mermaid uyarlamasından da aynı haber gelmişti. Warner Bros ise The Batman ve Matrix 4'ün çekimlerini durdurduğunu resmi olarak açıkladı. James Gunn, geçtiğimiz haftalarda The Suicide Squad'ın çekimlerini bitirerek corona salgınından etkilenmemeyi başardı.

    Çekimleri ertelenen diğer yapımlar arasında Mission Impossible 7, Red Notice, The Flash ve Lucifer bulunuyor. No Time To Die, Mulan, A Quiet Place 2, The Love Birds, Blue Story, Fast and Furious 9, AntlersThe New Mutants filmlerinin vizyon tarihleri ise ileri bir döneme alındı. Geçtiğimiz hafta sonunun gişe rakamlarına bakıldığında, bu erteleme kararlarının doğru olduğu anlaşılıyor. Vizyonda olan 40 film, Amerika'da toplamda yaklaşık olarak 50 milyon dolar elde edebildi. Bu da son 40 yılın en düşük gişe rakamlarına işaret ediyor. Kapanan sinemalar, dünyada dağıtımı yapılamayan filmler, ertelenen sinema etkinlikleri ve festivaller göz önünde bulundurulduğunda sinema sektörünün zor zamanları daha çok sürebilir gibi görünüyor.

    Colin Trevorrow'un yönetmen koltuğuna oturduğu, oyuncu kadrosunda  Chris PrattBryce Dallas HowardLaura DernJeff Goldblum ve Sam Neill gibi isimlerin bulunduğu Jurassic World: Dominion, eğer başka bir aksaklık çıkmazsa 21 Haziran 2021'de vizyondaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top