Hesabım
    Cannes Film Festivali, 15 Nisan'a Kadar İptalle İlgili Bir Karar Vermeyecek

    Cannes Film Festivali'nden gelişmeler...

    Coronavirüs salgınının yoğun olduğu ülkelerden biri olan Fransa'da gerçekleştirilecek Cannes Film Festivali hakkında yeni bir durum ortaya çıktı. IndieWire'ın Le Point'dan aldığı bilgilere göre, festival yönetimi 15 Nisan tarihine kadar Cannes Film Festivali'nin iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili bir karar vermeyecek.

    Geçtiğimiz günlerde Le Point'ın yaptığı haber ile birlikte Cannes Film Festivali'yle ilgili yeni bilgiler edinildi. Festivalden gelen açıklamaya göre 16 Nisan tarihinde, festivalin programı duyurulacak ve bir basın toplantısı düzenlenecek. Le Point'ın söylediklerine göre festival yönetimi 15 Nisan tarihinden önce, iptal edilip edilmeyeceği konusunda herhangi bir duyuru yapmayacak. Festival başkanı Pierre Lescure, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak Cannes Film Festivali'nin önünde şimdilik bir iptal planı olmadığını söylemişti. Coronavirüs salgınının Mart ve Nisan aylarında zirveyi göreceğini ve Mayıs ayı civarında sona ereceğini söyleyen Lescure, sabırla durumun gözlemleneceğini belirtmişti.

    Ancak bu sırada Fransa daha büyük bir açıklama yaptı. Daha önce hükümetin verdiği karara göre 5000 kişi aynı anda kapalı ortamda bulunmayacaktı. Şimdi ise 100 kişinin aynı anda kapalı ortamda bulunmasına yasak getirildiği açıklandı. Salgın devam ederse Cannes Film Festivali'nin iptal olmaktan başka bir şansı yok gibi görünüyor. Cannes Film Festivali'nin iptal edilmesinin sinema sektörüne büyük zararları olabileceği tahmin edilebiliyor. Berlinale'den sonra dünyanın en büyük film marketlerinden birine sahip olan festivalin durdurulması durumunda sektörün durma noktasına gelmesi söz konusu olabilir. Dünyanın dört bir yanında sinemaların kapatılması, çekimlerin durdurulması, vizyon tarihlerinin ertelenmesi gibi olaylar göz önünde bulundurulduğunda, Cannes'ın iptali kaçınılmaz gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top