Hesabım
    New York ve Los Angeles'taki Tüm Sinemalara Kapatma Kararı!

    Amerika'da salgın için tedbirler ağırlaşmaya başladı.

    Fox Searchlight Pictures

    New York ve Los Angeles için yerel yönetimler ortak bir karara vardı. Coronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla iki şehirde bulunan tüm sinemalar ikinci bir emre kadar kapalı olacak. Böylece tarihte ilk kez, hava şartları dışında bir nedenle Amerika'da sinemalar süresiz olarak kapatılmış olacak.

    Pandemi olarak adlandırılan coronavirüs salgını, sinema sektörünü fazlasıyla etkilemiş durumda. Şimdi ise New York belediye başkanı Bill de Blasio ve Los Angeles belediye başkanı Eric Garcetti'nin yaptığı açıklamayla birlikte New York ve Los Angeles'taki sinemalar tamamen kapatılacak. Diğer şehirler şimdilik salgını ve yaşanan olayları takip etmekle yetiniyor. Bu süreçte kapanmayan sinemalar, sosyal izoleye yardımcı olmak amacıyla izleyici kapasitesini azaltacak. İstanbul'da da Kadıköy Sineması aynı yönteme başvurduğunu geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Ancak Beyoğlu Sineması, kapılarını bir süreliğine sinemaseverlere kapattı.

    Los Angeles'ta barlar, clublar, spor salonları ve eğlence merkezleri süresiz olarak kapatıldı. Okullar ise Nisan ayının sonlarına doğru açılacak. Bu süreçte yalnızca marketler, eczaneler ve bankalar açık kalacak. Bu sırada dünya çapında birçok filmin çekimleri durduruldu. Özellikle de The Batman, Matrix 4, Red Notice, Mission Impossible 7, Shang-Chi, Elvis Presley biyografik filminin çekimlerinin durdurulması dikkatleri çekti. Tom HanksRita Wilson ve Olga Kurylenko coronavirüs testinden pozitif sonuç olarak kendilerini karantinaya aldılar. Mart ve Nisan ayında vizyona girecek olan en önemli filmler vizyondan çekilirken, bu hafta sonu son 40 yılın en düşük gişe hasılatıyla karşı karşıya kaldı. Sinema sektörü online streaming platformlarının ellerine kalmış gibi görünüyor. Ancak Netflix de tüm prodüksiyonunu durdurdu. Disney+'ın ise önümüzdeki birkaç aya yetecek kadar içeriğinin olduğu düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top