Hesabım
    Coronavirüs Sebebiyle Sinema Salonları Bir Süreliğine Kapatıldı

    İçişleri Bakanlığı, sinema salonları dahil birçok iletişim alanını bir süreliğine kapattı.

    Symbol Cinemarine

    Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün şiddeti artan Coronavirüs için, her ülke belirli tedbirler alıyor. Çin, İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler yoğun yaşadığı salgın neticesinde insanların kalabalık bir şekilde toplanma ihtimali olan mekan ve etkinlikleri de bir bir yasaklıyor. Şimdilik 18 vakanın bildirildiği ülkemizde de erken önlem alan İçişleri Bakanlığı, aralarında sinema salonlarının kapanması da olan bir dizi tedbir kararı aldı.

    81 ilin valiliklerine gönderilen ve kamuoyuna ilan edilen genelgeye göre, 16 Mart 2020 gecesi 00:00 itibarıyla insanların topluca bir araya gelme imkanı bulunan sinema, tiyatro, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak. Ayrıca; tüm Sivil Toplum Kuruluşları'nın ve benzeri oluşumların toplantı, eğitim ve genel kurulları da bir süreliğine durduruldu.

    Bu sürenin ne kadar devam edeceği şimdilik belli değil. Sektörel bazdaki tahminlere göre, 15 gün süreceği öngörülüyor. Zaten son günlerde yaşananlara göre filmler vizyon tarihlerini ertelemişti ve ömünüzdeki iki hafta boyunca sadece 5 yeni film vizyon şansı bulacaktı. Nisan ayında, umuyoruz ki virüsün kontrol altına alınmasıyla beraber, bu tedbirler ortadan kalkacak ve yeniden sinema salonlarına kavuşacağız. 

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Coronavirüs Nedeniyle Ertelenen Filmler
    • Coronavirüs Salgınına Karşı Streaming Platformları Ne Yapabilir?
    • Coronavirüs Sebebiyle Çekimleri Ertelenen Yerli Diziler: Savaşçı, Ramo..
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top