Hesabım
    Çin'de Bir Sinema Coronavirüs Salgını Sonrası Yeniden Açıldı!

    Çin'den sinema sektörü harekete geçti.

    Tüm dünyayı her sektörde olumsuz yönde etkileyen, yaşam alanını daraltan coronavirüs salgını, Çin'de etkisini yitirmeye başlamış gibi görünüyor. Açıklananlara göre Çin'in Urumçi kentinde bulunan The Zhongying Golden Palm Sineması, kapılarını yeniden izleyicilere açtı.

    Sinema sektöründe filmlerin çekimlerinin durdurulmasına, vizyon tarihlerinin ertelenmesine, sinemaların kapatılmasına neden olan coronavirüs salgınının ardından Çin'de bir sinema yeniden kapılarını sinemaseverlere açmış bulunuyor. Çin'in batısında bulunan Urumçi'deki The Zhongying Golden Palm Sineması, 26 Ocak tarihinde diğer sinemalarla birlikte kapatılmıştı. Sinema 22 filmin salonlarda gösteriminin yapılmasını sağlıyordu. Sinemanın izleyicileri yeniden çekebilmek için çeşitli kampanyalara başvurduğu söyleniyor. Çocuklar ve ebeveynlerine ücretsiz gösterim yapmak da bu kampanya dahilinde. Sinemanın yöneticisi, sinemayı açması hakkında şu sözleri sarf ediyor: "Sonsuza kadar kapalı kalamayız. Yalnızca iş birliği yapabiliriz ve durumu test altına alabiliriz. Böylece halktan nasıl tepkiler geldiğini görürüz. Eğer yeni filmler yoksa açılıp açılmamamız bir fark yaratmaz. Şu anda yalnızca bu filmlere sahibiz. Yeni filmlerin gösteriminin yapılıp yapılmayacağını göreceğiz."

    Üç kişilik küçük bir ekiple çalışan sinema söylenenlere göre tamamen eski sistemle çalışıyor ve satışları online olarak yapılmıyor. Bu durumda izleyicilerin ilgisini çok fazla çekebileceği düşünülmüyor. Ayrıca sinema yöneticisinin söylediğine göre Urumçi'de 4 ya da 5 sinema sahibi de aynı şekilde salonlarını açmayı planlıyor. Yönetici, Xinjiang bölgesinde 27 gündür hiçbir corona vakasının görülmemesine güvendiğini belirtiyor.

    Ülkemizde geçtiğimiz gün verilen bir kararla tüm sinemalar geçici olarak kapatıldı. Ayrıca Amerika'da da New York ve Los Angeles yerel yönetimleri aynı karara vardı. Her ülkenin kendine en uygun salgın stratejisini yürüttüğü biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top