Hesabım
    Cannes Film Festivali, Film Marketini Sanala Dönüştürebilir

    Cannes Film Festivali, coronavirüs salgını nedeniyle yeni planlar geliştiriyor.

    Coronavirüs salgını nedeniyle Fransa, insanların kapalı alanlarda kalabalık oluşturmaması adına birçok önlem aldı. Bu önlemler doğrultusunda her ne kadar Cannes Film Festivali yönetiminden iptal açıklaması henüz gelmese de festivalin iptali yüksek ihtimal gibi görünüyor. Ancak Cannes Film Festivali, dünyanın en büyük film marketlerinden birine sahip. Bu durumda Cannes yönetimi, film marketini dönüştürmek ve sinema sektörünün devamlılığını sağlamak için yeni seçenekler düşündüğünü açıkladı.

    Cannes Film Festivali'nden daha önce gelen açıklamaya göre, yönetim festivalin iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili kararı 15 Nisan tarihinden önce vermeyecek. Bu tarih ise festival programının açıklanmasından bir gün öncesine tekabül ediyor. Dünya üzerindeki diğer yakın tarihli festivallerin ertelendiği gibi Cannes'dan da ertelenme duyurusu bekleniyor. Ancak yeni gelen bilgilere göre Cannes'ın pazarlama müdürü Jerome Paillard açıklama yaptı ve esas istedikleri şeyin gerçek bir film pazarı oluşturmak olmasına rağmen, farklı bir olasılık olarak sanal marketin düşünüldüğünü belirtti. Nedeni ise doğal olarak dünya üzerindeki onlarca yapımcı ve film şirketinin Cannes'a gelemeyecek olması. Yani Cannes'da film marketinin kurulma tarihleriyle aynı tarihte sanal market kurulabilir. Bu sanal sistemde aynı zamanda film gösterimleri, buluşmalar ve çeşitli etkinlikler de yapılabilir gibi görünüyor.

    Bu sisteme ücret ödeyenler, video konferans uygulaması olan Zoom ile uyumlu olan festival uygulamasına sahip olabilecek. Paillard'ın söylediklerine göre eğer ki Cannes Film Festivali gerçekleştirilemezse, sanal sistem tamamen festivalin yerini alabilir. Cannes Film Festivali'nin, 12 Mayıs ile 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 16 Nisan tarihinde yapılacak açıklamaya göre festival şekil alacak gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top