Hesabım
    Coronavirüs, Sinema Sektöründe 120 Bin Kişiyi İşinden Etti

    Coronavirüs salgını, sinema sektörü çalışanlarını büyük ölçüde etkiledi.

    Coronavirüs salgınının eğlence sektörü üzerindeki etkisi, diğer sektörlerde de olduğu gibi büyük ölçüde zarar verici oldu. Henüz bazı ülkelerin karantina altında bile olmamasına rağmen, eğlence sektörünün küresel çapta çalışıyor olması dolayısıyla, resmi rakamlara göre 120.000 kişinin işini kaybetmesi ile sonuçlandı. Bu rakam yalnızca International Alliance of Theatrical Stage Employees üyesi sinema, televizyon vb. sektörlerin emekçileri arasında olup işini kaybedenleri yansıtıyor.

    Ülkemizde hala dizi setlerinin çekimlerinin durdurulması için oyuncu, televizyon ve sinema sendikalar mücadele verirken, dünyada çoktan sinema sektörü durmuş gibi görünüyor. Film şirketlerinin ofislerini kapatması, sinemaların kapatılması, çekimlerin durdurulması gibi sonuçlar veren coronavirüs salgını, 120.000 sinema emekçisinin işini kaybetmesine neden oldu. Bu rakam, International Alliance of Theatrical Stage Employees'in 150.000 üyesinin %80'ini yansıtıyor.

    Topluluktan gelen mesajda şu sözlere yer veriliyor: "Bu noktada neleri bildiğimizi ve bölgenizde tüm dünyanın kendini kapatmasıyla birlikte neler yaptığımızı, çalışanların ve ailelerinin gelecekleri hakkında endişeli olduklarını anlatabilmek için yazıyoruz. International Alliance of Theatrical Stage Employees, pandemi için yapılan kapatmaların 150.000 üyeden 120.000 kişinin işini kaybetmesiyle sonuçlandığını bildiriyor."

    Temel ihtiyaçları karşılayan yerler dışında her işyerinin kapatılması istenen coronavirüs salgını boyunca daha da büyük ekonomik sonuçlar olabileceği düşünülüyor. Sinema sektörünün tamamen durması da buna bir örnek olarak gösterilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top