Hesabım
    Animasyon Stüdyoları Coronavirüs Salgınıyla Nasıl Başa Çıkıyor?

    Animasyon şirketleri nasıl bir çalışma sistemi yürütüyor?

    Coronavirüs salgını eğlence sektörünü büyük ölçüde etkilemiş bulunuyor. Ancak eğlence sektörünün salgını daha rahat atlatabilecek bir parçası bulunuyor. Animasyon stüdyolarının animasyon yapımlarını hayata geçirebilmek için tabii ki gerçek stüdyolara ihtiyaçları var. Ama stüdyolar ortak bir politikayla bu durumu atlatmaya çalışıyor gibi görünüyor.

    IndieWire'ın haberine göre, Kaliforniya'daki animasyon stüdyoları coronavirüs salgınının hayatın her yönünü etkilemeye başlamasından itibaren yeni ayarlamalar yapmaya başladı. Bu ayarlamalar doğrudan herkesin iş akışını değiştirmeye yönelik oldu. Söylenenlere göre çalışanlara doğrudan evden çalışma izni verildi, evden çalışma imkanı olmayanlar da bu konuda yönlendirildi. Tabii bu sırada bazı animasyon filmlerinin prodüksiyonları durduruldu. Vizyon tarihi yakın bir dönemde olan animasyon filmleri de vizyona sokulmak yerine VOD üzerinden izlemeye açıldı.

    Walt Disney Stüdyoları'nın her bir bölümü evden çalışma iznine tabi tutuldu. Kaliforniya'daki tüm animasyon şirketleri ortak karar doğrultusunda hareket etmeye başladı. Pixar, Emeryville stüdyosunu kapattı ve çalışanlarına uzaktan çalışma yürütmeleri gerektiğini söyledi. Pixar sözcüsü, eyalet içerisinde verilen kararların Pixar'da uygulama konulduğunu açıkladı. Disney'in geliştirdiği Raya and The Last Dragon yurt dışında 25 Kasım'da vizyona girmek üzere takvimlere işaretlendi. Bob's Burger ise şimdilik Temmuz'da vizyona girecek gibi görünüyor. Ancak yaz aylarında coronavirüs salgınının durmaması sonucunda bu tarih ileriye atılabilir.

    Disney'in bir diğer filmi Onward geçtiğimiz haftalarda vizyona girmişti. Ancak beklenilenin çok daha altında gişe hasılatıyla açılışını yapmıştı. Sonraki hafta dünya çapında karantinalar ve sinema kapatılmaları artmaya başladı ve Onward gişede çakılmaya doğru ilerledi. Şimdi ise dünyanın birçok ülkesinde sinemalar kapalı. Bu nedenle 135 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesine karşılık yalnızca 61 milyon dolar elde edebildi. Pixar'ın gelecek projeleri arasında henüz iptal edilmeyen Soul bulunuyor. Film, Pixar'ın ilk siyahi kahramanlı animasyon filmi olacak. Ancak salgından etkilenmesi muhtemel.

    DreamWorks, Sony ve Warner Bros da diğer şirketlerin politikalarıyla uyum sağlıyor. DreamWorks, çalışanlarının aileleriyle birlikte olabilmeleri için bir açıklama yaptı ve yalnızca birkaç kişinin stüdyoya gelmek durumunda olduğunu belirtti. Stüdyoya ait olan Trolls World Tour, VOD olarak izleyicilere açılacak. Netflix, çalışanlardan birinde coronavirüs belirtileri olması nedeniyle Los Angeles'taki ofisini kapattı. Paramount'a gelirsek, stüdyo henüz Sponge Bob filmini vizyondan çekmedi ve hala Mayıs'ta vizyona girecek gibi görünüyor.

    Sony bir süre önce Kaliforniya'daki ofis binasını kapatmıştı. Ancak şimdi yeniden açtığını açıkladı. Warner Bros'da bulunan Scoob! filmi ise Mayıs'ta vizyonda olacak gibi görünüyor. Şirket henüz iptal açıklaması yapmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top