Hesabım
    Nolan'dan Coronavirüs Açıklaması: "Sinema Salonlarının Yardımımıza İhtiyacı Var"

    Nolan, salgın sonrası sinema endüstrisinin yardıma ihtiyacı olacağını vurguladı

    Indrani Mukherjee, AFP

    Yönetmen Christopher Nolan, hükümetten, Coronavirüs kapanmalarının ardından finansal rahatlama planlarında ülkenin sinemalarını ve çalışanlarını hatırlamasını istedi. Washington Post'a yazan Nolan, okuyuculara: “İnsanlar filmleri düşündüğünde akılları önce oyunculara ve stüdyolara gidiyor. Ancak film işi herkesle ilgili: Arka planda çalışan insanlar, ekipmanları yönetenler, bilet satış, film rezervasyonu, reklam satışı ve salonları filmleri hazırlayanlar... Sinema endüstrisi birçok kişiye iş ve herkes için eğlence sağlayan sosyal yaşamın hayati bir parçası. Bir film yapımcısı olarak işim, o işçiler ve izleyiciler olmadan asla tamamlanamaz." dedi.

    Filmlerin sosyal deneyim olduğunu ve nesiller boyunca “hep beraberiz” fikrini pekiştirdiğini dile getiren Nolan yazıya şöyle devam etti: “Stüdyolarla stratejik ve ileri görüşlü bir ortaklık gerekiyor. Geçtiğimiz birkaç hafta bizlere hayatın sinemaya gitmekten çok daha önemli kısımları olduğunu hatırlattı. Salonlar karardıkça durum korkunç hale geldi ancak, kısa süreli kayıplar geri kazanılabilir. Bu kriz geçtiğinde, kolektif insan katılımı ihtiyacı, birlikte yaşama, sevme, gülme ve ağlama ihtiyacı her zamankinden daha güçlü olacak. Filmlerin bize neler sunabileceğini görmeye ihtiyacımız var. Belki benim gibi, surround ses, soda, patlamış mısır ya da film yıldızları için salonlara gittiğinizi düşündünüz ama biz, birbirimiz için oradaydık."

    Nolan, tekrar sinemalara koştuğumuzda ve yeniden bir arada olduğumuzda bunun hepimize iyi geleceğini söylüyor. Hükümetin de bu konuda finansal yardımda bulunması gherektiğini de vurguluyor. Nolan'ın son harika olmaya aday filmi Tenet, Coronavirüs izin verirse 17 Temmuz 2020 tarihinde gösterimde olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top