Hesabım
    Avustralya, Coronavirus Nedeniyle Tüm Sinemaları Kapattı

    Avustralya sinemaları da Coronavirüs'e direnemedi..

    Village Mall Cinema

    Avustralya Federal Hükümeti, ölümcül Coronavirüsün yayılmasına karşı ek bir önlem olarak ülkedeki tüm sinemaların kapanmasını emretti. Karar, pazar günü geldi ve pazartesi öğleden sonra yürürlüğe girecek. Dünyanın birçok ülkesinde benzer bir karar uygulanmış ve geçtiğimiz hafta ülkemizde de yürürlüğe girmişti.

    Alınan bu karar, “başlıca sosyalleşme yerleri” olarak kabul edilen tüm mekanları etkileyecek daha katı bir önlem paketinin sadece bir parçası olarak açıklandı. Barların, restoranların, kumarhanelerin, kapalı spor tesislerinin ve ibadet yerleri de bu karardan etkilenecek. Restoranların ise yalnızca paket servisi kullanmalarına izin veriliyor. Başbakan Scott Morrison, daha önce sosyal mesafe çağrılarına düzgün bir şekilde uyulmadığı için daha sert tedbirlerin alındığını söyledi. Avustralya daha önce katı sınır ötesi seyahat kısıtlamaları da getirmişti.

    Avustralya'da, haberi hazırladığımız sırada 1.314 teyit edilmiş koronavirüs vakası vardı ve bunların neredeyse yarısı Sidney ve Avustralya film endüstrisi personelinin çoğunluğunu içeren New South Wales'te bulunuyor. Ülkede şimdiye kadart yedi ölüm rapor edildi. Palace sinema zinciri, geçtiğimiz hafta tüm mekanlarını ihtiyati tedbir olarak kapattığını açıklamıştı. Hoyts, Dendy ve Event de dahil olmak üzere diğer zincirler çalışmaya devam etti ve kapasitelerini düşürme anlamında tedbir aldılar.

    Film bültenleri, dünya çapında yayınlarını durduran Hollywood stüdyolarının ve yerel iptallerin bir kombinasyonu olarak azalmaya başladı. Village Roadshow’un “The Current War” filmi hafta sonu boyunca kayda değer bir açıklama yapan tek yapım oldu. Studiocanal Australia ise geçen hafta planladığı “The Secret Garden” dağıtımını durduracağını bildirdi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • George R.R. Martin, Coronavirüs İzolasyonunda Yeni Kitaba Yoğunlaşıyor!
    • Lost Efsanesinin Yıldızlarından "Daniel Dae Kim", Coronavirüs Testinin Pozitif Çıktığını Açıkladı
    • Nolan'dan Coronavirüs Açıklaması: "Sinema Salonlarının Yardımımıza İhtiyacı Var"
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top