Hesabım
    Harvey Weinstein, Hapishanede Coronavirüse Yakalandı

    Hapishane yaşamına başlayan Harvey Weinstein, virüsle karşı karşıya.

    Richard Drew / AP

    Coronavirüs salgınının Amerika'da büyük çaplı yayılmaya başladığı şu zamanlarda, New York devlet hapishanesinde mahkum hayatına başlayan Harvey Weinstein'in corona testinin pozitif çıktığı açıklandı. Taciz ve tecavüz suçundan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Weinstein, Wende Islahevi'nde karantinaya alındı.

    Ülkemizde cezaevlerine yayılmadığı belirtilen coronavirüsün, Amerika'da her kapalı alana girmeye devam ettiği görülüyor. Dünyada yüzbinlerce vaka veren coronavirüs, bu kez Harvey Weinstein'i vurdu. Birkaç yıl önce Hollywood'daki kadınların zincirleme bir şekilde geçmişte başlarına gelen taciz ve tecavüzleri ortaya çıkarmaları üzerine tüm mal varlığını kaybeden ve soruşturmaya tabi tutulan Weinstein, bu suçlardan 23 yıl cezaya çarptırılmıştı. New York devlet hapishanesine sevk edilen Weinstein'in coronavirüse yakalandığı açıklandı. Weinstein'in şu anda tutulduğu yerin, medikal raporları açıklamayı reddettiği ve Weinstein'in halkla ilişkiler sorumlusu Juda Engelmayer'ın bilgilendirilmediği söyleniyor. 68 yaşındaki Weinstein'in coronavirüs için yüksek riskli grupta yer aldığı görülüyor.

    Sinema sektörünü yüksek ölçüde etkileyen salgın, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında vizyona girecek tüm filmlerin ertelenmesine neden oldu. Hükümetler, sinemalar da dahil olmak üzezre kalabalık ortamların tamamını süresiz olarak kapatma kararı aldı. Şimdilerde Çin ve diğer Asya ülkelerinde coronavirüs salgınının önüne geçildiği biliniyor. Hatta Kar Wai Wong, çekimlerini ertelediği mini dizisinin prodüksiyonuna önümüzdeki dönemde başlayacak. Bu durumda Asya sinemasının yükselişe geçip Hollywood'u ve Avrupa'yı alt edeceği düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top