Hesabım
    Coronavirüs Vakalarının Azaldığı Çin'de 500'e Yakın Sinema Yeniden Açıldı!

    Çin'de hayat normale dönüyor..

    Coronavirüs salgınının gerilendiğinin görüldüğü Çin'de 500'den fazla sinema yeniden açıldı. Ancak, gişe hasılatı halkın şimdilik doğal olarak uzak durmasıyla minimum düzeyde seyrediyor. Devlet medyası CGTN geçtiğimiz cuma itibarıyla 486 salonun faaliyete açıldığını bildirdi. Pazartesi günü ise bu sayının 507'ye yükseldiği açıklandı.

    Özel sektör biletleme firması Maoyan'dan elde edilen veriler, beş ilde mekanların açıldığını gösterdi: Virüs yoğunluğuna uzak noktalardaki Sincan, Pekin ve Şanghay arasında uzanan bir kıyı bölgesi olan Shangdong, güneyde karayla çevrili bir eyalet olan Sichuan ve Hong Kong sınırındaki iki kalabalık kıyı bölgesi Fujian ve Guangdong. Veriler, cuma günü ülke çapındaki gelirin 2.000 dolardan az olduğunu gösterdi. Fujian ve Guangdong'da tek bir bilet satılmadı. Pazartesi günü, Çin yeni bir yerel virüs vakası bildirmedi, ancak yurtdışından gelen 39 yeni enfeksiyon bulunuyor.

    Wuhan, art arda beş gün boyunca yeni bir Covid-19 vakası kaydetmedi. Halihazırda mevcut olan filmlerin çoğu, riski en aza indirmeyi amaçlayan yeni ve popüler Çin filmlerinin yeniden gösterimi olacak. Maoyan'a göre, 2019 Çin suç gerilim filmi “Sheep For A Shepherd”, yeni vizyon görecek “Spycies” animasyonunun öncesinde pazartesi günü gişe rekorunu kırdı. Ülkenin önde gelen distribütörü China Film Group ve gelir paylaşımı şartlarına göre ithal edilen tüm Hollywood filmlerinin resmi distribütörleri geçtiğimiz hafta, katılımcıların tüm gelirlerini koruyacaklarını bildiren bir liste yayınladı. Bu listede “Green Book” ve “A Dog's Purpose” gibi filmler bulunuyor.

    Warner Bros., geçen hafta Çin sinemalarını hareketlendirmek için Harry Potter serisinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın 3D ve 4K olarak vizyona gireceğini açıklamıştı. Hatta konuşulanlara göre serinin tümü, sırasıyla yine vizyona girebilir. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Çin'de Bir Sinema Coronavirüs Salgını Sonrası Yeniden Açıldı!
    • Çin Sinemalarını Geri Kazandırmak İçin Harry Potter Görevde!
    • Avustralya, Coronavirus Nedeniyle Tüm Sinemaları Kapattı
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top