Hesabım
    Wes Anderson "The French Dispatch" Ekibine, Çekimlerden Önce Bu Filmleri İzletmiş

    Wes Anderson'ın The French Dispatch ekibinden ilham almalarını istediği filmler!

    Başarılı yönetmen Wes Anderson'ın yönetmen koltuğunda bulunduğu yıldız kadrolu The French Dispatch ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Filmin live-action kısımlarının çekimlerini yapan Robert Yeoman'ın yaptığı açıklamaya göre Anderson ve ekibi, The French Dispatch filminin çekimlerine başlamadan önce 5 film izledi.

    Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Bill Murray gibi yıldız isimleri oyuncu kadrosunda bulunduran The French Dispatch'in ekibinden Robert Yeoman filmle ilgili konuştu. Söylediklerine göre tüm ekip çekimlerden önce Wes Anderson'ın istediği 5 filmi izledi. Bu filmler arasında Jean Luc Godard imzalı 1962 yapımı Vivre Sa Vie, Henri Georges Clouzot imzalı 1955 yapımı Diabolique, Clouzot'un bir diğer filmi Quai des Ovfevres, Max Ophüls yönetmenliğindeki Le Plaisir ve François Truffaut'un klasik filmi Les quatres cents coups bulunuyor.

    Tümü Fransız filmlerinden oluşan bu liste hakkında Yeoman, dönemin Fransız filmleriyle ilgili tüm tematik ve stilistik hissiyatı verdiklerini söylüyor. Üç ayrı hikayeyi birleştirecek olan The French Dispatch hakkında Yeoman şu sözleri ekliyor: "Acil olarak her biri orijinal ton ve tarzda olan çeşitli hikayeler üretmeliydim. Karakterler ve olaylar yaratıcı olasılıkları içeriyordu ve başka bir macera için hazırdım."

    The French Dispatch, 1950’li yıllarda geçiyor ve 1950’lerin Paris’indeki bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor. The French Dispatch'in oyuncu kadrosunda Wes Anderson filmlerinin vazgeçilmez ismi Bill Murray, Oscar ödüllü Tilda Swinton, “Köpek Adası”nda yönetmenle ikinci kez bir araya gelen iki Oscar sahibi Frances McDormand, 2001 yılında “Trafik” ile Oscar kazanan Benicio Del Toro, yetenekli Fransız aktris Léa Seydoux, “Westworld” dizisinin iki Emmy adayı yıldızı Jeffrey Wright, “Beni Adınla Çağır” ile Oscar'a aday gösterilen Timothée Chalamet, üç Oscar adaylığı bulunan genç yetenek Saoirse Ronan, komedi dizisi “Barry” ile Emmy kazanan Henry Winkler, Oscar adayı Owen Wilson, Oscar sahibi Adrien Brody, dört Oscar adaylığı bulunan Willem Dafoe, “Soysuzlar Çetesi” ve “Zincirsiz” filmleriyle iki Oscar kazanan Christoph Waltz, “The End of the F***ing World” dizisiyle yıldızı parlayan Alex LawtherRupert FriendLois SmithBob BalabanSteve Park ve Denis Ménochet yer alıyor.

    Eğer coronavirüs salgını son bulur ve sinemalar yeniden açılırsa The French Dispatch 24 Temmuz 2020 tarihinde sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top