Hesabım
    Coronavirüs Nedeniyle Kapatılan Avrupa Sinemaları Devletlerden Yardım İstiyor!

    Uluslararası Sinemalar Birliği, devletlere çağrı yaptı.

    Coronavirüsün vurduğu eğlence sektöründen sesler yükselmeye devam ediyor. Dünya çapında birçok ülkede kalabalık oldukları ve virüsün yayılmasını hızlandıracağı gerekçesiyle kapatılan sinemaların ardından, Uluslararası Sinemalar Birliği devletlere çağrı yaptı. Avrupa'daki sinema salonlarını kapsayan birlik, sinemaların yok olmaması için destek istedi.

    Avrupa hükümetleri, virüsün yayılmasının engellenmesi için kapalı alanların büyüklüklerine oranla kapasitelerini büyük ölçüde sınırlama kararı almıştı. Bu durumun zararını en çok sinemalar gördü. Sinemaların kapatılmasının ardından çoğu salon sahibi geri açılamayabileceklerini duyurmaya başladı. Bunun engellenmesi için International Union of Cinemas hükümetlere açık çağrı yaptı: "Avrupa sinemalarının kurtulmasını sağlamak ve yüzleştikleri eşi benzeri görülmemiş bu zorlukları aşmak için ulusal yönetimleri gelecek haftalar ve aylar süresince yapabilecekleri her şeyi yapmaya çağırıyoruz. Tüm film ve sinema sektörü bu işte birlikte. Ancak birbirimizi destekleyerek bunu başarabiliriz. Avrupa sinemaları için ortak düşüncemiz mevcut zorluklardan geçerek yeniden kültür ve toplumun canlı yuvası olmaları."

    Ülkemizde de aynı şekilde film ve sinema sektörü durmuş gibi görünüyor. Birçok dizi çekimleri şirketlerin kararıyla ertelendi, ancak tüm şirketler erteleme kararı almadı. Sinemalar kapandı ve devlet desteği şimdilik görünmüyor. Çin ve Asya ülkeleri yakın zamanda coronavirüs engelini aştıklarını açıkladı ve Çin'de 500 kadar sinema yeniden açıldı. Bu durum Avrupa ve Hollywood sinemasının gerileyip, Asya sinemasının yükselişe geçmesi anlamına gelebilir. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top