Hesabım
    "Peninsula" İçin, "Mad Max" ve "Akira"dan İlham Alınmış!

    Yönetmen Sang Ho Yeon, Peninsula hakkında konuştu.

    Train To Busan'in devam halkası "Peninsula"nın yönetmen koltuğunda bulunan Sang Ho Yeon, filmi hakkında konuştu. Cannes Film Festivali'nin ertelenmesinden önce festivalin en çok beklenen filmi olan Peninsula için yönetmen, Mad Max ve Akira'dan ilham aldığını belirtti.

    Zombi istilası altında bulunan Güney Kore'den kaçış yolunu bulma görevi olan eski bir askerin yaşadıklarını anlatan Peninsula, Zombi Ekspresi olarak bildiğimiz Train To Busan'in devam filmi olarak yakında karşımıza çıkacak. Filmde asker, Güney Kore'ye geri dönerek çok değerli bir şeyi alması için görevlendirilir. Ancak henüz enfekte olmamış insanlarla karşılaşında onları kurtarmaktan başka çaresi kalmaz. Screen Daily'ye konuşan Sang Ho Yeon, Peninsula'nın Train To Busan ile aynı evrende olduğunu, ancak bir devam filmi olmadığını belirtti. Zombi istilasının ardından Güney Kore'deki yönetim tamamen yok olmuş ve coğrafi özelliklerine dair geride hiçbir şey kalmamıştır. Bu nedenle de "yarımada" anlamına gelen Peninsula'nın filme adını verdiği söyleniyor.

    62 gün içerisinde çekilen filmden önce yönetmen Train To Busan evrenine dönmekten çekindiğini ifade etti. Ancak antik zamanlardakine benzer olan ya da yok olmaya yüz tutmuş modern zamanlardakine benzer kıyamet sonrasını anlatmak, bu sırada kendi kurallarını oluşturma fikri yönetmene çekici gelmiş. Sang Ho Yeon, George Miller'ın efsanevi serisi Mad Max, klasikleşmiş Japon animesi Akira, George Romero imzalı Land of The DeadViggo Mortensen başrollü post apokaliptik yapım The Road ve manga serisi Dragon Head'den ilham alarak Peninsula'yı hayata geçirdiğini vurguladı. 

    Train To Busan, Cannes Film Festivali gece seçkisinde dünya prömiyerini yapmıştı. Bu yıl Peninsula için de aynısının yapılması bekleniyordu. Ancak coronavirüs salgını nedeniyle Cannes yaz aylarına ertelendi. Şimdilerde salgından büyük çapta etkilenen Fransa'nın yaz aylarında festivali gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top