Hesabım
    Coronavirüs Nedeniyle "Saint Maud" Vizyondan Kaldırıldı

    Azize filminin vizyon tarihi belirsiz hale geldi.

    Coronavirüs salgınıyle birlikte sinemaların kapatılması, filmlerin birer birer ümitlerini yitirmesine neden oluyor. Bu kez de vizyondan kaldırılan film, korku türündeki Saint Maud oldu. Türkçe adıyla "Azize", A24'ün elinde bulunuyordu ve şirket süresiz olarak vizyon tarihini erteleme kararı aldı. Ülkemizde 29 Mayıs'ta, yurt dışında 1 Nisan'da vizyondaki yerini alması planlanan filmin yeni tarihi bilinmiyor.

    Vizyon tarihi süresiz olarak rafa kaldırılan ve Rose Glass'ın yönetmenliğini üstlendiği korku filmi Saint Maud'un konusu ise şöyle: Azize, dindar bir hemşirenin hikayesini konu ediyor. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Maud, kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, hasta kadın ile arasında farklı bir bağ kurar. Çok geçmeden Maud, Amanda’nın ruhunu kurtarmaya karar verir ve bunu saplantı haline getirir. Ancak kendi karanlık geçmişi peşini bırakmayacaktır.

    Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde gerçekleştiren ve bunun ardından Fantastic Fest, Londra Film Festivali, AFI Festivali'ni dolaşıp beğeni toplayan Saint Maud, Wonder Woman 1984, In The Heights, A Quiet Place, Malignant ve Antlers gibi vizyon tarihi ertelenen filmlerin yanındaki yerini aldı. Bazı vizyona gireyeyecek olan filmler için şirketler Netflix ile anlaşma yaparak gişe hasılatı beklentilerinin bir kısmını karşılamayı başarıyor. Ancak filmini vizyona sokmak için ne kadar sürede biteceği belli olmayan coronavirüs salgınının sona ermesini bekleyen film şirketleri de bulunuyor. Şimdilik sinemalar kapatıldı ve film şirketleri de mümkün olduğunca işlerini evden yapar duruma geldi. Ancak sinemaların kapatılması, tamamen iflas edip bir daha açılmamaları anlamına geliyor da olabilir. Bunun için devletten maddi destek bekleyen birçok sinema bulunuyor. Bu sırada Çin'de 500 kadar sinema geri açıldı ve ülkedeki salgın sona erdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top