Hesabım
    SXSW, Kısa Filmleri Online İzlemeye Açtı

    SXSW Festivali, iptal edilmesi sonrası çözüm arayışlarına girdi.

    Coronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen önemli festivallerden biri SXSW oldu. Amerika'nın Teksas eyaletinde gerçekleştirilen festivalde büyük bir film pazarı düzenleniyor ve filmler şirketlerden alıcılarını buluyorlardı. Ancak festivalin iptal olması, özellikle bağımsız sinemacıların kabusu oldu. Şimdi ise festivalin seçkisinde yer alan kısa filmleri online olarak izleyicilerine açılacağı duyuruldu.

    Dünya üzerindeki birçok festival, coronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Her ülkenin kendine uygun olarak yaptığı açıklamaya göre, kapalı alanlarda kalabalığın oluşturulması yasaklandı. Tabii bu durumda otomatik olarak film festivalleri iptalle karşı karşıya kaldı. Aralarında SXSW da bulunuyordu. Her yıl birçok önemli filme ev sahipliği yapan festivalin iptal olması sinemacıları büyük bir tehlike altına soktu. Harcadıkları bütçelerin karşılığını alamama, tanıtım yapamama, filmlerini satışa çıkaramama tehlikesi bulunan sinemacılar için SXSW, kısa metraj filmleri izleyicileriyle buluşturma kararı aldı. Bu yıl 75 kadar kısa film online olarak siteden izlenebilecek. Bu çözümü getirenler ise butik dağıtımcı Oscilloscope ve teknoloji markası Mailchimp oldu. Tamamen ücretsiz olarak izlenebilecek olan filmler, şimdiden izleyicilere açıldı ve önümüzdeki günlerde yükleme işlemi devam edecek.

    Coronavirüs salgını nedeniyle Cannes Film Festivali'nin de ertelenmesine karar verilmişti. Ancak festivalin yaz aylarında gerçekleştirilebileceği düşünülüyor. Sinemaların genelinin kapatıldığı, yaz aylarındaki filmlerin vizyonlarının ertelendiği düşünüldüğünde, festivallerin daha da ileri bir tarihe atılması mümkün gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top