Hesabım
    My French Film Festival, Salgın Sonrası Online Gerçekleştirilen İlk Fransız Festivali Olacak

    Coronavirüs salgınına bir çözüm My French Film Festival'dan geldi.

    Coronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki festivaller iptal edilmemek için büyük bir savaş veriyor. Festivallerin iptal olmasının anlamı, filmlerin dağıtımcılarını, yapımcılarını, stüdyolarını bulamamaları anlamına geliyor. Bu durumda festivaller de online yollara başvuruyorlar. Yapılan duyuruya göre My French Film Festival, online olarak gerçekleştirilecek ilk Fransız festivali olacak.

    UniFrance tarafından organize edilen My French Festival, dünya üzerindeki herkesin ücretsiz olarak izleme fırsatı bulabileceği bir online platforma dönüştürülüyor. Yaklaşık olarak 50 kısa filmin izleyicilerle buluşacağı My French Festival, 27 Mart'ta başlayıp 27 Nisan'da sona erecek. Festival yönetiminin duyurusuyla birlikte yapılan çağrıda tüm iş ortaklarına, gazetecilere, UniFrance ekip üyeleri, arkadaşları ve tüm sinemaseverlere seslenildi. Açıklamada, her nerede olursak olalım evde kalmamız ve güvende olmamız çağrısında bulunuldu.

    Bu sırada SXSW Festivali de benzer bir girişimde bulundu. Teksas, Austin'de gerçekleştirilecek olan SXSW, coronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti. Ancak bu kadar büyük çaplı bir festivalin iptal edilmesinin yol açacağı sorunlar düşünülerek online yöntemlere başvurulma kararı alındı. 75'in üzerinde kısa filmi online olarak yayınlayacak olan festivalin ayrıca online bir ödül töreni bile düzenleyebileceği konuşuluyor. Cannes Film Festivali ise festivali yaz aylarına erteledi. Cannes yönetimi, ek bir çözüm olarak online film marketi ve online etkinlik düzenleme fikrini geliştiriyor.

    My French Festival https://www.myfrenchfilmfestival.com/en/ adresinden takip edilebiliyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top