Hesabım
    Kadıköy Rexx Sineması Tamamen Kapatıldı!

    Rexx Sineması'nın tahliye edilmesine karar verildi.

    Kadıköy'ün tarihi sinemalarından biri olan Rexx Sineması'nın coronavirüs salgını sonrasında bir daha açılmayacağı öğrenildi. Antrakt Sinema'nın yaptığı paylaşıma göre, Rexx Sineması'nın tahliye işlemlerine başlandı.

    Coronavirüs salgını nedeniyle ülke çapındaki tüm sinemalar İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine kapılarını sinemaseverlere kapattı. Kapalı alanlarda kalabalık yapılmaması adına yapılan bu girişimin ardından, 1961 yılında açılışını yapan Kadıköy'ün köklü sineması Rexx Sineması da kapısına kilit vuranlar arasında bulunuyordu. Ancak öğrenilenlere göre, Rexx bir daha hiç açılmayacak. Sinemanın tahliye işlemlerine başlandı ve böylece sinema, faaliyetlerine tamamen son verdi. Bu durum sinema sektöründe kimlerin salgın sonrası ayakta kalıp kalmayacağı konusunda ipuçları veriyor. Ancak Rexx'in kapatılma nedeninin tamamen maddiyatla ilgili olup olmadığı, açıklama gelmediği için bilinmiyor.

    Yurt dışında da aynı durumlar yaşandığı biliniyor. Avrupa'da tüm sinemaların kapatılmasının ardından Uluslararası Sinema Birliği açıklama yaparak hükümetlerden maddi destek istemişti. Aksi takdirde sinemaların geri açılamayacağını, tüm çalışanların işsiz kalacağını belirten sendika, dayanışmaya davet etmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top