Hesabım
    Ridley Scott, "The Last Duel" Ertelemesi Hakkında Konuştu

    "The Last Duel"dan yeni gelişmeler...

    Coronavirüs salgınının etkilediği filmlerden biri de Ridley Scott'ın Ben Affleck ve Matt Damon başrollü yeni filmi The Last Duel oldu. Ridley Scott, çekimleri Fransa'da yapılan The Last Duel'ın bitmesine kısa bir zaman kala prodüksiyona ara verilmesi hakkında konuştu.

    2021 yılında vizyona girmesi planlanan The Last Duel, coronavirüs salgınından nasibini almış gibi görünüyor. 1300'lü yıllarda geçen bir Ortaçağ filmi olan The Last Duel'ın çekimlerine ara verildi. Tabii bu aranın ne kadar süreceği tahmin edilemiyor. Alien serisi, Gladiator, Blade Runner gibi efsanevi yapımların yönetmen koltuğunda bulunan Ridley Scott, The Last Duel'ın ertelenme süreci hakkında şu sözleri sarf etti: "Bizler tabii ki duyarlılık göstererek filmi askıya aldık. Bir ay çekim yaptıktan sonra Fransa'da sonlandırdım ve şimdilik tamamen sonlandırılmasının mantıklı olduğuna karar verdik. İlk aydayız ve harika görünüyor. 1360 dönemi, yani Ortaçağ'da Fransa'ya dönüyoruz ve bu ilgi çekici. İki hafta önce askıya alma kararı aldık, çünkü devam edip kaçınılmaz olanı beklemek aptalcaydı. Bir hafta içerisinde İrlanda'ya gitmeye hazırdık ve bu doğal bir araydı. Dedim ki 'Neden burada durup daha sonra geri dönmüyoruz?' Tüm bunların ironik tarafı bunun çoğu insan için hafif ya da ağır grip deneyimi olacak olması ve benim gibi yaşlıların arkasını kollaması gerekecek. Çok dikkatli oluyorum. Dönüp filmi Matt Damon ile birlikte bitirmek istiyorum."

    The Last Duel'ın konusu ise şöyle: Norman (Normandiya'da yaşayan Frenk ve İskandinav kökenli halk) şövalyesi Jean de Carrouges ve Norman beyi Jacques le Gris eskiden çok yakın arkadaşlardır. Carrouges savaşa gider ve döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. le Gris, Carrouges'in karısına tecavüz etmek suçundan yargılanıyordur. Ancak kimse Margerite'e inanmaz. Bunun üzerine asker, karara itiraz etmek üzere Fransa kralına kadar gider. Hakim açısından ise Le Gris avantajlı konumdadır. Mahkemenin yeni kararına göre iki adam düello yapacak ve bu düellonun sonucunca biri ölecektir. Hayatta kalan kişi Tanrı'nın isteğini yerine getirmiş olacak ve eğer ki Le Gris hayatta kalırsa da aklanacaktır. Ayrıca eğer ki Carrouges kaybederse karısı ceza olarak bir kazığa bağlanarak yakılacaktır.

    Eğer coronavirüs salgını sonrasında çekimlere devam edilebilirse The Last Duel, 7 Ocak 2021 tarihinde sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top