Hesabım
    Altın Küre Kuralları Coronavirüse Göre Değiştirildi

    Golden Globe da pandemiden etkilendi.

    Emmy Ödülleri'nin ardından Golden Globe Ödülleri kurallarının coronavirüs salgınının etkilerine göre yeniden düzenlenmesine karar verildi. Tüm film çekimleri ve vizyon tarihlerinin ertelendiği pandemi döneminde Altın Küre'ye başvuracak filmlerin uygunluklarına dair olan kurallar değiştiriliyor.

    Altın Küre Ödülleri yönetimi, Akademi'de olduğu gibi başvuru yapacak olan filmlerin sinemalarda gösterimlerinin yapılmasını şart koşuyordu. Bu durumda Netflix filmleri de dahil olmak üzere yalnızca sinemalarda gösterilenler kabul ediliyordu. Ancak coronavirüs salgını nedeniyle Çin'de bulunanlar haricinde dünya çapındaki tüm sinemalar kapısına kilit vurdu. Ne zaman açılacakları bilinmiyor. Birkaç ay içerisinde açılsalar bile, tüm filmlerin bir anda vizyona girmesi mümkün olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle otomatik olarak Golden Globe'un kuralı değiştirilmek durumunda kalındı.

    Yeni Golden Globe kurallarına göre, filmin dağıtımcısı Hollywood Yabancı Basın Birliği'ne ulaşıp gösterim için bir tarih belirlemeli. Bu gösterim DVD ya da internet linki aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Yeni kurallara göre 15 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında vizyona girmesi planlanan filmler de Golden Globe yarışmasına dahil edilebilecek. Bu filmlerin Los Angeles ve çevresinde dijital olarak, tiyatral olarak ya da kablolu yayın aracılığıyla gösterilmiş olması gerek.

    Eğer coronavirüs salgınıyla başedilebilirse Golden Globe ödül töreni 2021 yılının Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Törenin sunucularının Tina Fey ve Amy Poehler olacağı resmi olarak açıklanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top