Hesabım
    31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ertelendi!

    Ankara Film Festivali için erteleme kararı verildi.

    Coronavirüs salgınının ülkemizde yaygınlık göstermesi sonucunda festivaller ertelenmeye devam ediyor. Bu yıl 31. kez düzenlenmesi planlanan Ankara Film Festivali'nin ertelendiği resmi olarak açıklandı. Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen festivalin ileri bir tarihe alınmasına karar verildiği duyuruldu.

    Sinema sektörünü derinden etkileyen pandemi, ülkemizdeki festivaller üzerindeki etkisini göstermeye devam ediyor. Öncelikle İstanbul Film Festivali ve Filmmor'un ertelemeye tabi tutulduğu salgın günlerinde, Ankara Film Festivali'nin de ileri bir tarihte izleyicileriyle buluşacağı açıklandı. 31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin başvuruları 25 Mart 2020 tarihinde sona ermişti. O günden itibaren filmler değerlendirme aşamasına alındı ve festival yönetiminden gelen bilgilere göre yarışma filmleri ile festival seçkisi ilerleyen dönemlerde açıklanacak.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen Ankara Film Festivali'nin ulusal jüri üyeleri arasında Yeşim UstaoğluTuğçe AltuğBerkay AteşAylin Zoi Tinel ve Uğur Vardan bulunuyor. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 12 kategoride ödül sahibini bulması planlanıyor. En İyi Film ödülünün sahibine 50 bin TL, En İyi İlk Film ödülünün sahibine ise 10 bin TL verilecek. Ancak şimdilik 31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin yeni tarihi belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top