Hesabım
    Quentin Tarantino, Sinema Eleştirmenliğine Başladı!

    Once Upon A Time In Hollywood'dan sonra Quentin Tarantino film eleştirme kararı aldı.

    Sony Pictures

    Son olarak Once Upon A Time In Hollywood filmiyle beyaz perdede gördüğümüz Quentin Tarantino, sinema eleştirmenliğine başladı. Beverly Cinema sitesi altında eleştirilere imza atan usta yönetmen Quentin Tarantino'nun geçtiğimiz Aralık ayından beri film eleştirileri kaleme aldığı görülüyor.

    Bir Zamanlar Hollywood'da filmini çekmesinin ardından emekliye ayrılmayı planladığını söyleyen ve yoluna tiyatro oyunları kaleme alarak devam edeceğini açıklayan usta yönetmen Quentin Tarantino, bir süredir film eleştirmenliği yapıyor. Şimdiye kadar The Lords of Flatbush, Escape From Alcatraz, The Yakuza, Soul Brothers of Kung Fu, The Lady In Red gibi klasik Amerikan filmlerinin eleştirilerini kaleme alan Tarantino'nun belirli bir çizgide ilerlediği görülüyor. Amerikan yerli filmleri, kovboy filmleri, klasikleşmiş Bruce Lee filmleri gibi yapımların eleştirilerini kaleme alan yönetmen, 2019'un Aralık ayından beri Beverly Cinema'nın sitesinde eleştiri yazmayı sürdürüyor.

    Yönetmenin eleştiri yazdığı site, Beverly Cinema isimli sinema salonunun resmi sitesi ve salonun sahibinin ise Quentin Tarantino olduğu biliniyor. Tarantino, yaklaşık 10 yıl gibi bir süreyle sinemayı bağışlarla ayakta tutmasının ardından salonu satın almıştı. Uluslararası filmlere, bağımsız sinemaya yer veren salon şimdilerde kapatılmak durumunda kaldı.

    Quentin Tarantino son olarak bir Star Trek filmini hayata geçirmeye çalışıyordu. Ancak bir bebek sahibi olmasının ardından ailesini setlere taşımak istemediği gerekçesiyle bu projesini rafa kaldırdı. Tam olarak bir emeklilik kararı verdiğini açıklamasa da, ufukta yeni bir filmin olması uzak bir ihtimal gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top