Hesabım
    Lionsgate İflasın Eşiğinde mi?

    Lionsgate'te işten çıkarmalar başladı.

    Coronavirüs salgınının ardından sinema sektörü durma noktasına gelmiş bulunuyor. Bu durumdan etkilenen şirketlerden biri de Lionsgate. Bildirilenlere göre Lionsgate'in dağıtım ve pazarlama departmanlarında ciddi rakamlarda işten çıkarmalar gerçekleştiriliyor.

    Lionsgate film şirketinde 'yeniden yapılandırma' adı altında işten çıkarma süreci başlatıldı. Deadline'ın onayladığı bilgilere göre, dünya çapında Lionsgate çalışanları ya ücretsiz izne çıkarılıyor ya da işten tamamen çıkarılıyor. İşten çıkarılanların başını dağıtım ve pazarlama departmanlarının çalışanları alıyor. Lionstage'te bir süre önce de benzer bir durum yaşanmıştı. 2 yıl önce şirketin başına Joe Drake geçmiş ve tam 1 yıl sonra 25 çalışanın işi sonlandırılmıştı. Ancak şimdilerde Lionsgate'in vizyon tarihlerini ertelediği filmlere yeni tarihler atamadığı da görülüyor. Bu durum akıllarda şirketin iflas edip etmeyeceği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

    Lionsgate'in coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen filmleri arasında Saw serisinin yeni filmi "Spiral: Testere Devam Ediyor" ile Sarah Paulson başrollü korku filmi Run ve Janelle Monae başrollü korku filmi Antebellum bulunuyor. Şirket üç film için de yeni bir tarih belirlememeyi tercih etti. Hilary Swank başrollü "Fatale" filmi için ise erteleme kararı verilmedi. Filmin vizyon tarihi hala 19 Haziran 2020 olarak görünüyor. Lionsgate, son olarak Daniel Craig başrollü Rian Johnson filmi "Knives Out" ile büyük bir başarı yakalamıştı. Film, 12 haftalık vizyon macerası boyunca dünya çapında 311.6 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti.

    Pandemi nedeniyle tüm dünyadaki sinema sektörü yeniden yapılanacak gibi görünüyor. Eğer kısa sürede salgın aşılamazsa Hollywood'un çökerek yerini Çin sinemasına bırakabileceği öngörülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top