Hesabım
    Colin Trevorrow'un Star Wars 9 Senaryosu Animasyon Oldu!

    Eğer Trevorrow Star Wars 9'u çekseydi nasıl olacaktı?

    J.J. Abrams'in yönetmen koltuğuna oturduğu ve büyük tartışmalara neden olan Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi, aslında tamamen farklı bir film olabilirdi. Jurassic World'ün yönetmeni, Colin Trevorrow kendi Star Wars 9 senaryosunu kaleme almıştı. Bu senaryo şimdi kısa bir animasyon filmine dönüştürüldü.

    Aynı zamanda Star Wars soundtracklerinden biri olan Duel of The Fades, karşımıza bir Star Wars filmi olarak çıkabilirdi. Star Wars: Duel of The Fades'in senaryosunu kaleme alan isim Jurassic World'ün yönetmeni Colin Trevorrow oldu. Colin Trevorrow aynı zamanda Star Wars: The Rise of The Skywalker'ın senaryosunda imzası bulunan isimlerden biri olarak tanınıyor. Ancak eğer Trevorrow tek başına Star Wars 9 filmini yönetseydi, film Palpatine ile bitmeyecekti. Esas kötü Tor Valum'u görecektik. Bu karakter, senaryo ilk sızdırıldığı zaman Lovecraft kitaplarından çıkmış örümceğimsi bir yaratık olarak tasvir edilmişti. Tor Valum aynı zamanda Palpatine, Darth Vader ve Kylo Ren'in ustasıydı. Star Wars: Duel of The Fades'te ayrıca Rose Tico'yu, Komutan Leia'yı bol bol görecek ve Rey'in çift taraflı ışın kılıcına tanıklık edecektik. Kylo Ren de baş kahramanlardan biri olacaktı.

    J.J. Abrams'ın Star Wars 9 versiyonu fazlasıyla eleştirilere maruz kaldı. Senaryonun çocukça kaleme alınması, Palpatine'in dönüşünün mantıksız olması, Rose Tico'nun neredeyse yok olması, Rey'in beklediğimiz kişi çıkmaması derken Skywalker efsanesi bitmişti. Disney, Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver ve John Boyega ile bir daha Star Wars evreninde çalışmacaklarını açıklamıştı. Orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Kylo Ren, Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey, kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirecektir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top