Hesabım
    Araştırma: Pandemi Sonrası Etkinliklere Katılım Nasıl Olacak?

    İnsanlar üzerinde yapılan araştırma, sinemaların gelecek durumunu belirliyor.

    Coronavirüs salgınının büyük çapta büyümesi sonucunda, dünyanın dört bir yanında eğlence sektörüne ait tüm etkinlikler durduruldu. Yaklaşık olarak bir buçuk aydır hiçbir eğlence aktivitesinde bulunmayan insanlara, pandemi sonrasında ne yapacakları soruldu. Sinema etkinlikleri ve konserler de bu araştırmaya dahil edildi.

    Amerika, pandeminin en hızlı yayıldığı ve en geniş çaplı hale geldiği ülkelerden biri. Bu nedenle acil olarak kalabalık ortam yaratabilecek tüm etkinlik mekanları kapatıldı. Buna sinemalar da dahil edildi. Bunun üzerine Amerika'da 1000 kişiye soru sorularak araştırma yapıldı. Soruların temeli, pandeminin durması sonrasında etkinliklere katılımın nasıl olacağıydı. 1000 katılımcının %44'ü artık kalabalık etkinliklere daha az katılacağını belirtti. Yalnızca %18'i daha fazla katılacağını ifade etti. 1000 kişinin %47'si ise uzun süre boyunca kalabalık ortamlardaki etkinliklere katılmanın korkutucu olacağını söyledi. Spor ve etkinlik araştırma firması Performance Research'te yayınlanan bu araştırmada katılımcıların %49'u sinemalara gitmeye başlamalarının birkaç ayı alabileceğini ya da hiçbir zaman gitmek istemeyebileceklerini vurguladı. %28, sinemalara daha az gideceğini söylerken %15'lik oran, sinemalara daha sık gitmek istediğini belirtti.

    İzleyicilerin sinemaya gitme oranları, pandemi öncesi de büyük bir düşüş yaşıyordu. Streaming platformlarının daha ucuz olması ve gittikçe daha geniş içerik sunuyor olmaları, seyircileri sinemalardan uzaklaştırmıştı. Hatta bu streaming platformları, dağıtım şirketlerinin sinemalara sokmak istemediği, ancak izleyiciler için çok önemli olan The Irishman benzeri filmleri de bünyesine alarak insanların güvenini kazanmıştı. Coronavirüs salgını sonrasında bu durumun araştırmaların da öngördüğü üzere daha fazla belirginleşeceği tahmin ediliyor. Şimdilik Disney+, Netflix, Apple TV+ gibi streaming platformları, 2020 yılının sonuna kadar ellerinde yayınlayabilecekleri içeriklerinin olduğunu söylüyor. Özellikle Disney'in büyük bir film arşivini yayınlama şansı bulunuyor. İlerleyen dönemlerde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top