Hesabım
    Ödüllü Yönetmen Tolga Okur İmzalı "Yansıma" Bir Karantina Hikayesi Anlatıyor!

    Kısa film "Yansıma", karantina günlerine parmak basıyor.

    Coronavirüs salgını günlerine denk gelmesiyle dikkatleri üzerine çeken Tolga Okur imzalı "Yansıma"dan fragman paylaşıldı. 18. Uluslararası Çevre Film Festivali'nde yarışma filmleri arasına seçilen Yansıma'nın fragmanında hamam böceklerinden yayılan bir hastalık nedeniyle eve tıkılı kalan bir adamın hikayesine tanıklık ediyoruz. Dünyadan mahrum kalmak yerine özgürce dışarı çıkmayı tercih eden birini anlatan Yansıma'nın başrolünde Emre Kurtul bulunuyor.

    Yansıma'nın konusu ise şöyle: Bir virüs, dünyayı etkisi altına alır. Virüs nedeniyle doğal hayat günden güne tükenir. Umut adında genç bir adam, hastalık nedeniyle ailesi tarafından karantina altında tutulur. Bu durum Umut’un yıllardır hiçbir canlı ile iletişime geçmemesine neden olur. Genç adam zaman geçtikçe artık içinde bulunduğu bu hali sorgulamaya başlar. Tolga Okur, daha önce de Su ve Arise isimli kısa filmleriyle karşımıza çıkmıştı. Su, Cannes Film Festivali'nde gösterime sunulmuş ve dünya çapında birçok film festivalinde yarışmaya hak kazanmıştı. Tamamı İngilizce olarak çekilen bilim kurgu türündeki Arise kısa filmi ise Asha International Film Festival, 7 Vilayet 7 Velayet Film Festivali gibi festivallerden ödülle dönmüştü.

    Tolga Okur'un yönetmenliğini üstlendiği Yansıma'nın oyuncu kadrosunda Emre Kurtul'un yanı sıra Asya KafkasyalıNihat Yılmaz ve Haldun Boysan yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top