Hesabım
    Kapatılan Sinemalar İçin Arabalı Açık Hava Sineması Girişimi!

    Sinemalar farklı yollara başvurmaya başlıyor.

    Amerika'nın Teksas eyaletinde coronavirüs nedeniyle kapatılan sinemalara yönelik olarak salon sahipleri yeni çözümler üretmeye başladı. Schertz'te bulunan bir sinema sahibi, kapatılan sinemasının otoparkını açık hava sinemasına çevirdi. Arabalı olarak gelen izleyiciler tüm biletlerin tükenmesine neden oldu.

    Coronavirüs salgını nedeniyle büyük çapta etkilenen sektörlerden biri eğlence sektörü oldu. Sinemaların kapatılması, salon sahiplerinin isyan etmesine neden olmaya başladı. Çin'de sinemalar birer birer açılsa da, dünyanın geri kalan bölgelerinde henüz virüsle başa çıkma durumu söz konusu olmadığı için, sinemalar uzun süre daha kapalı olacak gibi görünüyor. Ancak Teksas Schertz'te bulunan bir sinema salonu bu duruma nostaljik bir çözüm getirdi. The EVO Entertainment'ın sahibi olduğu sinema salonunun otopark kısmına perde ve projeksiyon konuldu. Bu sayede insanların korumalı bir şekilde dışarıya çıkmayaları sağlanmaya başlandı. 27 Mart tarihinde başlanan gösterimlerin hepsinin bugüne kadar tamamen dolu olduğu açıklandı.

    Salon sahibi EVO Entertainment'ın CEO'su Mitchell Roberts, Forbes'a konuşarak şu sözleri sarf etti: "Herkes için zor zamanlardayız. Bizler de toplumun bu krizin ortasında sosyal mesafe sorumlulukları çerçevesinde olumluluğu yaymanın yolunu bulmayı hedefliyoruz." Şimdilik bu gösterimlerin tamamen ücretsiz olduğu belirtiliyor. Avrupa'da ise geçtiğimiz haftalarda sinema sahipleri isyan etmeye başladıklarını açıklamışlardı. Uluslararası Sinema Birliği, hükümetlerden maddi destek ya da çözüm önerisi istediler. Ancak son durumun ne olduğu bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top