Hesabım
    Leonardo DiCaprio, COVID-19'dan Etkilenen İnsanlara Yardım İçin Gıda Fonu Başlattı

    DiCaprio, önemli kuruluşları da hareket geçirdi..

    Charles Sykes/Invision/AP/Shutte

    Leonardo DiCaprio, Coronavirüs pandemisinden en çok etkilenenlere yiyecek getirmeyi amaçlayan bir fon kurdu. Düşük gelirli aileler, işsiz insanlar, yaşlılar ve okul öğle yemeği programlarında bulunan çocuklar için bu fon kullanılacak. DiCaprio ve hayırsever Laurene Powell Jobs tarafından ortaklaşa kurulan Dünya Gıda Fonu, kar amacı gütmeyen açlık yardım kuruluşları, Şef Jose Andres’un World Central Kitchen'ı ve Feeding America'sına 12 milyon dolar verdi.

    DiCaprio yaptığı açıklamada; “Bu kriz karşısında World Central Kitchen ve Feeding America gibi kuruluşlar, ihtiyaç duyulan en savunmasız insanları beslemek için sarsılmaz taahhütleriyle hepimize ilham verdi. Ön cephedeki yorulmadan çalışmaları için onlara teşekkür ediyorum, tüm desteğimizi hak ediyorlar.” dedi. Powell Jobs ise şu sözleri ekledi; “Milyonlarca insan işlerini ve okul öğle yemeği gibi programları kaybetti. İnsanların aç kalmamasını sağlamak son derece acil.”

    Amerika Gıda Fonu, GoFundMe ile ortak bir çaba içinde bulunuyor. DiCaprio ve Powell Jobs, fonun 15 milyon dolarlık hedefinin üçte biri olan 5 milyon dolarlık bir bağışta bulundu, Apple da 5 milyon dolar daha katkıda bulunurken, Ford Vakfı da 1 milyon dolar bağışta bulundu. Andres, “İhtiyaç duyulan zamanlarda, bir tabak yemek hem hayati bir beslenme hem de topluma bir umut mesajıdır, önemsediğimiz ve yarının daha iyi olacağından emin olmak için buradayız,” dedi.

    Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman imzası bulunan Leonardo DiCaprio, bu yılın başlarında, Earth Reliance Organizasyonu'na, Avustralya Wildfire Fonu’nu başlatmak için 3 milyon dolar bağışta bulunmuştu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top