Hesabım
    SXSW Festivali Filmleri Amazon Prime'a Taşındı!

    SXSW Festivali iptal edilmesine karşılık bir çözüm buldu.

    Coronavirüs salgınının sinema sektörünü olumsuz yönde etkilemesi sonucu iptal edilen festivallerden biri SXSW Festivali oldu. Dünyanın dört bir yanından film ekiplerinin katıldığı ve film marketinin oluşturulduğu festival, farklı yöntemlere başvurma kararı aldı. SXSW Festivali filmleri, Amazon Prime üzerinden stream edilmeye açılacak.

    Cannes Film Festivali, SXSW Film Festivali başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki toplu etkinlikler birer birer iptal edildi. Festival yönetimleri bu nedenle yeni çözüm arayışlarına girdi. Cannes'da online uygulama üzerinden etkinlik ve film marketi gerçekleştirilecekken, SXSW Festivali filmlerini Amazon Prime'da steam etmeye açık hale getirme kararı aldı. Festival jürisi böylece yarışma filmlerini değerlendirecek ve her yıl olduğu gibi bu yıl da ödüller sahiplerini bulacak. Bu filmleri izlemek, Amazon Prime üyeliği satın almayı gerekmeyecek. Söylenenlere göre ihtiyaç olan tek şey, ücretsiz bir Amazon üyeliği açmak.

    SXSW Festivali'nin planlarına göre festival filmleri Nisan ayının sonunda Amazon Prime'daki yerini alacak. Daha önce açıklananlara göre festival bünyesindeki kısa filmler de online olarak izlenebilecek. Bu yıl 75 kadar kısa film online olarak siteden izlenebilecek. Bu çözümü getirenler ise butik dağıtımcı Oscilloscope ve teknoloji markası Mailchimp oldu. Tamamen ücretsiz olarak izlenebilecek olan filmler izleyici karşısına geçti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top