Hesabım
    Tribeca Film Festivali, Sinemacıların Birbiriyle İletişime Geçmesini İstiyor

    Tribeca Film Festivali, online'a geçme konusunda yeni çözümler arıyor.

    Coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen önemli film festivallerinin arasında Tribeca Film Festivali de bulunuyor. Nisan ve Mayıs ayında yapılacak olan neredeyse her festival, online'a dönüştürülmüş durumda. Danny Boyle'un jüri üyeleri arasında bulunduğu Tribeda Film Festivali de bu online festivallerden biri olacak.

    Geçtiğimiz yıl Yesterday filmiyle yarışma kategorisinde yer alan Danny Boyle, Aparna Nancherla, Regina Hall, Yance Ford, Lucas Hedges, Pamela Adlon, Marti NoxonAsia Kate Dillon ve Sheila Nevins'in jüri koltuğunda uzun metraj ve kısa metraj filmleri değerlendirmek üzere bulunduğu Tribeca Film Festivali, online'a taşınıyor. Festival, amacının coronavirüs salgınıyla evlerine kapanan ve bu duruma hazırlıksız yakalanan sinemacıları iletişim içerisinde tutabilmek olduğunu açıkladı. Tribeca yönetiminin başında bulunan Jane Rosenthal konu hakkında Deadline'a konuştu ve festivalin ertelenmesinden bahsetti.

    Oculus uygulaması sayesinde tüm festival katılımcılarını bir araya getirecek olan festival hakkında Rosenthal şu sözleri sarf etti: "İnsan evlatları olarak henüz keşfedilmemiş sularda yüzüyoruz. İnsanları gülüp ağlarken koruyup kollayamadığımız zaman sosyal ve ruhsal olarak birbirimize bağlı olmamız çok önemli. Tribeca esneklik ve şiddetle sanatçıların bizleri bir araya getirmesine inanmak demektir. 11 Eylül'ün ardından kurulduk ve sanatlar aracılığıyla toplulukları bir araya getirmek genlerimizde var. Biz şimdiye kadarki en iyi festivali planlayan ve alternatiflerine hazır olan uluslararası bir festivaliz."

    Tribeca Film Festivali, geçtiğimiz yıllarda Nisan ile Mayıs ayları arasında gerçekleştirilmişti. Bu yıl da planlanan tarihleri 15 ile 26 Nisan arasındaydı. HBO'nun destekleri ile ve N.O.W. (New Online Work) Creators Market aracılığıyla Tribeca Film Festivali altında tüm dağıtımcılar, streaming platformları, yapımcılar ve sinemacılar online olarak bir araya gelecek. Buluşmalar 21-22 Nisan tarihlerinde yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top