Hesabım
    Cary Fukunaga "Beau Geste"nin Yeniden Çevrimini Yönetmek İstiyor

    Fukunaga, gönlünde yatan filmi açıkladı..

    Getty Images

    Film yapımcısı Cary Fukunaga'nın kariyerinde çok sayıda yönetmenlik yok. Ancak, kariyeri boyunca bir şey kesin, o da kendini tekrar etmeyi seven bir yönetmen olmadığı. Yönetmenlik çıkışını dönem filmi “Jane Eyre” ile yapan, ondan önce İspanyolca dilindeki “Sin Nombre”yi çeken yönetmen, suç draması dizisi “True Detective”le büyük beğeni topladı. Son zamanlarda 25. James Bond filmi “No Time to Die”ı yöneten Fukunaga, bir sonraki projesi için, birkaç uyarlaması bulunan İngiliz savaş romanı Beau Geste'yi bir kez daha beyazperdeye taşımayı çok istiyor.

    Fukunaga'ya yakın zamanda katıldığı bir röportajda, en çok hangi filmi yeniden yapmak istediği sorulur ve cevabı “Beau Geste”nin modern bir uyarlaması olur. “Beau Geste”, bir akraba evinden bir mücevher çaldıktan sonra Fransız Yabancı Lejyonuna katılan üç İngiliz erkek kardeşin hikayesini anlatıyor. Fukunaga’nın cevabından toplamış olabileceğiniz gibi, orijinal roman I. Dünya Savaşı'ndan önce geçiyor. Açıkçası, yönetmen bu hikayeyi biraz güncellemekle ilgileniyor. “Beau Geste” 1926, 1939, 1966 ve 1982 olmak üzere birçok kez sinemaya uyarlandı. William A. Wellman, Douglas Heyes ve Herbert Brenon gibi film yapımcıları romanın uyarlanmasında yer aldılar.

    Fukunaga'nın henüz “Beau Geste”yi uyarlamak için herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı belli değil. Belirtildiği gibi, şu anda “No Time to Die”ın ertelenen vizyonunu bekliyor. Ayrıca, "The Last of the Mohicans"ın TV versiyonunda yapımcı olarak görevlendirildi. Bu yüzden, Fukunaga'nın bir sonraki projesinin ne olduğunu ve “Beau Geste”yi uyarlama şansı elde edip edemeyeceğini önümüzdeki aylarda öğrenebileceğiz. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top