Hesabım
    "Yırtıcı Kuşlar"ın Yönetmeni Cathy Yan, Gişe Başarısızlığı Hakkında Konuştu

    Cathy Yan filmi değerlendirdi.

    Margot Robbie'nin başrolünde bulunduğu DC Evreni filmi Birds Of Prey, gişeden beklenmedik bir başarısızlıkla ayrılmıştı. Zorlukla bütçesinin karşılığını alabilen Yırtıcı Kuşlar hakkında konuşan isim bu kez yönetmen Cathy Yan oldu. Yan, filminin neden başarısız olduğunu değerlendirdi.

    The Hollywood Reporter ile röportajı sırasında Birds of Prey başarısızlığından söz eden Cathy Yan, Warner Bros da dahil olmak üzere herkesin filmden beklentilerinin kadın başrollü olması nedeniyle büyük olduğunu belirtti. 100 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesinin karşılığında gişede 201.9 milyon dolar elde edebilen Birds of Prey, Cathy Yan'in söylediğine göre henüz izleyicileriyle buluşmaya hazır değildi. Yönetmen sözlerine şu şekilde devam etti: "Farklı ırktan bir yönetmen olarak bu durum fazladan bir yük. Üzerimde çoktan yük vardı. Yani evet, filmin başarısını değerlendirmek ya da başarı eksikliğini değerlendirmek için farklı yollar vardı ve herkesin bunu yapmak için hakkı vardı. Ama ben herkesin kesinlikle belirli bir açıdan çok çabuk olaya atladığını düşünüyorum."

    Yan, Birds of Prey'in birçok genç kadına yardım ettiğini düşündüğünü ifade etti. İlk kez o insanların sesinin beyaz perdede duyulduğunu söyleyen yönetmen "Kesinlikle beklentilerin ötesinde bir şeyler oldu. Dünya çapında ulaştığı başarı ve dünyanın her yerinde bulunup daha önce böyle bir film görmeyen insanlardan yüksek notlar alması gibi." sözleriyle filminin aslında başarıya ulaştığını söyledi.

    Yırtıcı Kuşlar'ın konusu ise şöyleydi: Yırtıcı Kuşlar, zalim suç lordu tarafından kaçırılan genç bir kızın kurtarılması için verilen mücadeleyi konu ediyor. Gotham'ın kötü adamı Roman Sionis ve yardımcısı Zsasz, genç bir kızı hedef gösterir. Şehirde Cass adındaki genç kızı arayalardan yüzünden büyük bir kaos meydana gelir. Bu durum Harley, Huntress, Black Canary ve Renee Montoya'nın yolunun kesişmesine neden olur. Ekip, genç kızı kurtarmak ve Roman’ı etkisiz hale getirmek için birlikte çalışmak zorunda kalır.

    Film, yurt dışında VOD olarak izleyicileriyle buluşmaya başladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top