Hesabım
    Disney'den "Robin Hood" Yeniden Çevrimi Geliyor!

    Disney, 1973 tarihli müzikal animasyonu yeniden uyarlıyor..

    Disney

    Disney, Disney Plus adlı yeni platformu için 1973 animasyonlu müzikal komedi “Robin Hood”un yeniden çevrimi üzerine çalışmalara başlandığını duyurdu. “Blindspotting” filminin yönetmeni Carlos Lopez Estrada yeniden çevrimi yönetecek. 2019’da Disney Plus için “Lady and the Tramp”ıın yeni versiyonunun senaryosunu yazan Kari Granlund, yeni “Robin Hood”un senaryosunu da yazacak.

    Disney yapımları “Dumbo” ve “Tron: Legacy”de de görev alan Justin Springer, bu projenin de başındaki isim olacak. Yeni versiyon, hayvanlarla birlikte CGI / live-action karışımı bir formatta geliştiriliyor. Disney, aynı yöntemi “Jungle Book” ve “Dumbo” gibi re-make yapımlarda da uygulamıştı. Estrada ve Granlund için yapılan anlaşmalar, geçen ayın başlarında koronavirüs pandemisinden önce imzalandı.

    Wolfgang Reitherman tarafından üretilen ve yönetilen 1973 yapımı “Robin Hood” filmi, Robin Hood, Küçük John, Keşiş Tuck, Leydi Marian ve Nottingham Şerifi üzerinden ilerleyen klasik hikayeye odaklandı. Bir tilki olarak tasvir edilen Hood, Prens John’un aşırı vergilendirmesine karşı mücadeleyi yönetti. Küçük John bir ayı, Keşiş Tuck bir porsuk olarak tasvir edildi, Aslan olarak Prens John, kurt olarak ise Nottingham Şerifi filmde yer almıştı. Filmin şarkısı “Love”, Floyd Huddleston ve George Bruns için Oscar adaylığı getirdi.

    Robin Hood” gişede 5 milyon dolarlık bir bütçeyle 32 milyon dolar hasılat elde etti. Estrada, Blindspotting dışında, daha önce Los Angeles'taki genç şairlerle ilgili bir drama olan “Summertime”ı da yönetmişti. Film, ilk çıkışını Sundance'te yaptı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top