Hesabım
    Joel Coen ve Frances McDormand, ‘Macbeth’ Uyarlaması Hakkında Konuştu

    Canlı yayın etkinliğine katılan çift, yeni film hakkında konuştu..

    The Playlist

    COVID-19 salgınının neden olduğu önemli üretim gecikmelerinden biri, yönetmen Joel Coen ve yıldız oyuncular Frances McDormand ve Denzel Washington'ın yer aldığı “Macbeth” uyarlaması. Joel Coen ve eşi Frances McDormand son zamanlarda film hakkında bir canlı yayın etkinliğine katıldılar ve sinemaseverlere Shakespeare'in efsanevi yeni versiyonunda heyecanlanacakları ilkbilgileri verip, “Macbeth”in nasıl ortaya çıktığını anlattılar. 

    Joel Coen, “Konuyu kolayca seçmiştim, çünkü Frances tarafından birkaç yıl önce sahne üretimini yönetmem istenmişti. Ben gerçekten bir sahne yönetmeni değilim, bu yüzden yapmadım ama onu yaptığı bir prodüksiyonda gördüğümde, oyun hakkında düşünmeye başlamamı sağladı. Bunun yanı sıra, çalışmak ve film yapmak için ilginç bir şey olacağını düşündüm. Film hakkında düşünmeye başladığımda, entelektüel olarak benim için daha erişilebilir hale geldi ve işte o zaman proje başlamış oldu." dedi.

    Yeni filmin, Shakespeare versiyonundan nasıl farklı olabileceğine gelince, McDormand ve Coen'in hikayede kendi bakışları olduğunu söylemek gerek, bu yüzden filmi sadece “Macbeth” olarak adlandırmak istemiyorlar. McDormand; “Bence Joel’in adaptasyonu hakkındaki en önemli şey, ona “Macbeth” demememiz. Biz buna 'Macbeth Trajedisi' diyoruz ki bence önemli bir ayrım. Joel’in adaptasyonunda, karakterler ve adaptasyonumuz olan Macbeth daha yaşlı. Hem Denzel [Washington] hem de ben daha önceki Macbeth karakterlerinden daha yaşlıyız. Postmenopozal durumdayız, çocuk doğurma yaşını aştık. Bu, tacına sahip olma isteklerine de baskı uyguluyor. Bence en önemli ayrım onların zafer için son şansları olması. Sadece karakterler değil, aynı zamanda Joel'in yaptığı uyarlamanın gerçek gücü olduğunu düşündüğüm hikaye anlatımı da çok önemli bir yerde duruyor. Gerçek bir gerilim var." dedi.

    "The Tragedy of Macbeth" ekibi, Koronavirüs pandemisi sonrası çalışmalara hız verecek. Oscar Ödüllü iki oyuncu Frances McDormand ve Denzel Washington başlıca rollerde yer alacak ve Joel Coen, bu kez Ethan Coen olmadan filmi tek başına yönetecek. Onun dehasını iyi bildiğimiz için, filmi en çok beklediğimiz filmler listesinde üst sıralara koyuyoruz. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top