Hesabım
    ‘Harriet’ın Yönetmeni Kasi Lemmons, 2. Dünya Savaşı Filmi Çekiyor!

    Lemmons, ‘The Shadow King’ adlı filmi hem yazıp, hem yönetecek..

    Geçen yılın konuşulan filmlerinden olan ve Oscar adaylığı çıkaran filmi “Harriet”ın yönetmeni Kasi Lemmons, Benito Mussolini’nin 1935'te Etiyopya'yı işgali sırasında geçen II. Dünya Savaşı draması “The Shadow King"i yazacak ve yönetecek. Atlas Entertainment projesi, II. Dünya Savaşı'nın ilk gerçek çatışması sırasında geçen ve tarihi kayıtların dışında kalan Etiyopyalı kadın askerleri anlatan Maaza Mengiste’nin tarihi kurgu romanına dayanıyor.

    Proje, Charles Roven ve Richard Suckle tarafından üretilecek, Atlas Entertainment projesini denetleyecek olan Stephanie Haymes-Roven ve Curt Kanemoto ise yürütücü yapımcılık görevini üstlenecek. “Harriet”, kölelikten kurtulan Harriet Tubman'ı canlandıran Cynthia Erivo'ya Akademi Ödülü adaylığı kazandırmıştı. Lemmons'ın filmografisinde “Eve’s Bayou”, “Dr. Hugo”, “The Caveman’s Valentine”, “Talk to Me” ve “Black Nativity” gibi filmler yer alıyor.

    Roven ve Suckle; “Kasi’nin filmleri aynı anda epik ve samimi. Maaza’nın karmaşık karakterlerini ve zorlayıcı dünyasını hayata geçirmek için o mükemmel bir seçim olacak. Onunla böyle özel bir projede çalışmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

    Filmi yazan ve yöneten Lemmons ise; "Maaza Mengiste’nin büyüleyici romanı nefesimi kesiyor. Görüntüler çok zengin ve güçlü karakterler çok canlı bir şekilde çizilmiş, doğal olarak adaptasyon için işimizi kolaylaştıracak. Bu parlak kitabı ekrana getirmenin bir parçası olmaktan onur duyuyorum ve Atlas'taki herkesle çalışmaktan dolayı çok heyecanlıyım.” dedi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top